23948sdkhjf

Dansk Solenergi etablerer virksomhed på Lolland

Spar Lolland har indgået låneaftale med Dansk Solenergi, hvilket betyder, at virksomheden nu for alvor kan påbegynde anlægsarbejdet på markerne ved Holeby.
Dansk Solenergi med Ken Hem-Jensen i spidsen har længe ønsket at etablere sig ved Holeby på Lolland. Lolland Kommune, der ejer erhvervsarealerne, har taget vel imod direktøren og gjort det nødvendige planarbejde, så det første spadestik kunne tages.

Alligevel er sagen trukket i langdrag, da Ken Hem-Jensen gang på gang er blevet afvist af kreditforeninger og banker, når han har søgt om finansiering af sin nye fabrik. Begrundelsen har været, at Lolland er et udkantsområde.

Finansieringen er imidlertid kommet på plads, efter at Nykredit har tilbudt en belåning på 40% og den lokale bank Spar Lolland har besluttet at yde det sidste lån, der er nødvendigt for, at fabrikken kan anlægges.

- Vi er meget glade for at Spar Lolland har kunnet yde det sidste lån. Det er en styrke for hele vores område og et stærkt signal til både finansverdenen og Danmarks erhvervsliv om at vi selv kan løfte store projekter, når det gælder, siger borgmester Stig Vestergaard.

Spar Lolland har ydet 28% af den samlede anlægssum. Direktør Lynge Thang Jørgensen siger om aftalen:

- Vi har vurderet Dansk Solenergi, som vi vurderer enhver anden virksomhed, der søger om lån. Vi mener, at Dansk Solenergi er en sund virksomhed, som har gode muligheder for at få succes på Lolland, og det vil vi gerne støtte. At Dansk Solenergis nye fabrik nu ikke bliver placeret i Kina eller Østeuropa, men i stedet kommer til at bidrage til en positiv erhvervsudvikling på Lolland-Falster generelt, glæder os naturligvis også.

Ken Hem-Jensen fra Dansk Solenergi ser frem til at kunne bygge den nye produktionsbygning og håber, den kan blive et udstillingsvindue for byggerier, hvor der satses på optimal udnyttelse af solindstrålingen.

- Jeg er overbevist om, at Holeby er den helt rigtige løsning for vores ekspansion, og jeg ser frem til et tæt samarbejde med de lokale virksomheder og nyansatte i form af udvikling af nye innovative løsninger inden for solcelleteknologien, siger Ken Hem-Jensen.

Kilde: Dansk Solenergi

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127