23948sdkhjf

VindØ-konsortiet undersøger mulighederne for finansiering af energi-øen

Det danske VindØ-konsortium bestående af PFA, PensionDanmark og Andel har valgt at indlede et samarbejde med Nykredit for at undersøge mulighederne for en samlet dansk finansieringsløsning til den kommende energiø i Nordsøen.

Det er forventningen, at det foreningsejede realkreditselskab vil bidrage til planlægningen af kapital- og finansieringsstrukturen samt levere en betydelig del af fremmedkapitalen baseret på udstedelse af realkreditobligationer.

- Danmark skal også i fremtiden være et grønt foregangsland. Derfor har vi et stærkt ønske om at bringe vores kompetencer i spil og vise verden, hvordan vi med den unikke, danske realkredit kan understøtte udviklingen af verdens første energiø, siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit i en pressemeddelelse.

Forankret foreningsejerskab

VindØ-konsortiet anser Nykredit som værende en naturlig partner, hvor særligt det dansk forankrede foreningsejerskab matcher VindØ-konsortiets ejerkreds og projektets samfundskritiske natur rigtig godt.

- Vi er i VindØ-konsortiet rigtigt glade for, at Nykredit nu indtræder i samarbejdet om energiøen i Nordsøen. Dels fordi Nykredit som foreningsejet virksomhed passer godt ind på VindØ-holdet, dels fordi vi dermed kan sikre en samlet dansk finansieringsløsning for verdens første energiø, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Energiøen er den første af sin slags i verden og vil sikre Danmark en førerposition inden for produktion af store mængder grøn energi til havs; som en grøn livsnerve i et integreret europæisk energisystem. Øen kan desuden huse innovative teknologier som power-to-x og lagring af energi i stor skala, samt naturligvis en havn til servicering af de omkringliggende energianlæg.

Få et glimt af øen her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094