23948sdkhjf

Få et kig ind i fremtiden: Her er Danmarks energiø VindØ

Konsortiet bag VindØ PensionDanmark, PFA og Andel har tidligere på måneden offenliggjort en animeret video af deres fælles projekt VindØ.

Videoen viser hvordan øen, der er placeret 100 kilometer ud for den danske kyst i Norsøen, vil se ud når den står færdig i 2030. 

Den kunstige ø skal bygges i den danske del af Nordsøen, omkring 100 km fra den jyske vestkyst, hvor der findes optimale forhold til produktion af vindenergi.

VindØ vil initialt rumme 3 GW havvindkapacitet der vil være klar senest 2030, men størrelsesmæssigt vil øen være i stand til på sigt at kunne modtage op til 10 GW havvind.

Øens infrastruktur udbygges i faser i takt med, at elforbruget stiger, og energiøen tilsluttes handelsforbindelser til andre lande.

På øen er der også mulighed for løsninger, der understøtter integration af teknologier som Power-to-X og lagring i takt med at disse modnes.

Derudover vil der på øen være beboelsesejendomme, udviklings- og forskningsfaciliteter, et datacenter, en helikopterlandingsplads og en havn. 

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078