23948sdkhjf

Ny stor elkøbsaftale startskud til endnu en Better Energy-solpark

Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Falster Andelskasse, Merkur Andelskasse, Merkur Klimafond, Sparekassen Nørre Nebel og JN Data, der leverer IT-infrastruktur til finanssektoren, har i fællesskab indgået en aftale om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy.

Det har været afgørende for de forskellige sparekasser og finansielle institutioner at bidrage til den grønne omstilling, og det har derfor været nødvendigt at indgå i et bindende fællesskab, som har været stort nok til at sikre opførslen af en helt ny solcellepark.

- I Spar Nord ønsker vi at tage et særligt ansvar for at medvirke til at nedbringe miljøbelastninger. Vi har længe haft et strategisk fokus på at nedbringe vores egen CO2-udledning ved bl.a. at etablere et forbrugskontrolsystem og vælge grønnere driftsløsninger på el, vand og varme. Ved at indgå i en elkøbsaftale og bidrage til opførelsen af en ny solcellepark i Danmark, så er vi med til at tage et vigtigt skridt i en grønnere retning – ikke kun for banken, men også for samfundet i bredere forstand, siger direktør i Facility Management i Spar Nord, Lea Magnusson.

To års arbejde

Lokalplanen for solcelleparken blev godkendt i september 2021, og er kulminationen af mere end to års forberedelser. Med elkøbsaftalen kan Better Energy finansiere og igangsætte byggeriet af solcelleparken, der forventes at stå færdig i slutningen af 2022.

Solcelleparken vil producere nok grøn strøm til at forsyne det årlige gennemsnitsforbrug for ca. 32.000 danskere. Det fremgår ligeledes af lokalplanen, at det er forventningen, at solcelleparken vil have en positiv påvirkning på naturbeskyttelsesinteresserne, da parken forbedrer forholdene for de tilstødende naturområder.

Solcelleparken placeres et ikke-oplyst sted i Jylland.

Største bidragsyder

JN Data er den største bidragsyder i aftalen med Better Energy, og virksomheden får med aftalen dækket sit el-forbrug med grøn strøm. Det kommer ikke blot JN Data til gode, men også det fællesskab med ejerne Nykredit, Jyske Bank, SDC, BEC og Bankdata, som JN Data er en del af.

- Aftalen med Better Energy ligger i naturlig forlængelse af vores grønne tiltag, hvor vi siden 2017 har sendt overskudsvarme ud i fjernevarmenetværket og siden 2020 kørt på 100 procent grøn strøm gennem vindmøllecertifikater. Nu tager vi næste skridt på rejsen ved at investere yderligere i bæredygtighed og nedbringe vores klimaaftryk ved at købe grøn strøm fra en ny konkret solcellepark i Danmark. JN Data er en stor forbruger af strøm, og derfor er jeg enormt stolt over, at vi nu kan tilbyde kunderne i op mod halvdelen af den finansielle sektor en yderligere styrkelse af grøn drift af deres IT-infrastruktur i form af etableringen af en kæmpe solcellepark, siger Søren Lindgaard, der er administrerede direktør i JN Data.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081