23948sdkhjf

Danmarks første klimahus får premiere på Boligdrømme for Alle

Der er tænkt bæredygtighed, miljø og klima fra kælder til kvist, når danskerne får mulighed for at opleve Danmarks første klimahus Home Green Home i forbindelse med Boligdrømme for Alle i MCH Messecenter Herning 25.-27. september.
- Vi vil gerne bryde med fordommene om, at miljø og klima i boligen er synonym med kedeligt og flippet. Klimahuset bliver indrettet i stramt og lækkert design. Vores udgangspunkt er, at det skal være noget man selv gerne vil bo i. Hyggeligt, lækkert og praktisk og samtidigt miljøvenligt med blandt andet solpaneler, mælkekartoner lavet af bæredygtigt FSC-papir og energibesparende hvidevarer og el-artikler, fortæller designer Jonas Pedersen fra Formatur, som står for indretningen af klimahuset, der består af fire rum à 20 m2 med bæredygtige produkter.

Klima kan købes på messen
- Vi går altid efter at give vores besøgende unikke oplevelser – og det er klimahuset Home Green Home. Det er første gang, at et klimahus af denne art kan opleves i Danmark, og huset bliver nærmest en indholdsfortegnelse på det bæredygtige marked i Danmark. Vi glæder os til at præsentere huset for messens besøgende, som allerede på messen kan købe flere af de bæredygtige løsninger til hjemmet, fortæller Boligdrømmes projektleder, Marianne Houmann Jensen, MCH Messecenter Herning.

Fra Herning til klimatopmøde i København
Det er organisationen FSC Danmark, der står bag det bæredygtige klimahus, som præsenteres første gang i Herning under Boligdrømme for Alle 25.-27. september. FSC er en international mærkningsordning for bæredygtigt træ og papir.

- Formålet med klimahuset er at åbne danskernes øjne for, at de faktisk selv kan gøre en forskel her og nu til fordel for klimaet og mennesker verden over. Det er et samtidshus med løsninger, som allerede findes i dag og som med lethed kan implementeres i helt almindelige danskeres hjem. Klimahuset får debut i Herning – herefter skal det videre til København i forbindelse med optakten til den store Klima-konference i december, fortæller Ida Rehnström, FSC Danmark.

Udstillere/deltagere på Home Green Home
Trip Trap, Storke Vinduer, Outline Vinduer, Timberman, Lacuna, Merkur Andelskasse, Frederiksberg Bogtrykkeri, Bovalls Dörbyggeri, Tetra Pak, Woodfloor, JYSK, Coop, Tvilum-Scanbirk, Bosch Termoteknik, Just Business, Bosch Hvidevarer, Bestseller, Matas, Nibe Brasvärme, Spekva, Novopan, Made in Heaven, Neutral.com, Electrolux Södahl, Altan.dk, DLH, Gustavsberg, Thermocell/Dansk Træfiberisolering, Egetæpper, Upendo, Møller & Sørensen, Whirlpool, Helios, EcoEgo, SolarMagic, Bodum og Memo.

Kilde: Messecenter Herning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095