23948sdkhjf

Verdo er blevet FSC-certificeret

Som det første energiselskab i Danmark har Verdo fra Randers fået det verdenskendte FSC-certifikat. Selskabet kan nu levere træpiller, flis og briketter fra ansvarlige kilder.
Som et led i omstillingen fra fossile brændstoffer til grønne energiformer indgik Dansk Energi og Dansk Fjernvarme tilbage i december 2014 en frivillig brancheaftale om, at det træ der bliver til el og varme på de danske kraftvarmeværker skal stamme fra bæredygtige skovområder og ansvarlige kilder. Verdo kan som det første energiselskab dokumentere, at det faktisk også er tilfældet.

- Vi er blevet FSC-certificeret og har dermed fået et globalt stempel som leverandør af grøn biomasse til bæredygtig energiproduktion. Vi oplever konkret efterspørgsel efter FSC-certificeret biomasse, og vi tror på, at det er en stigende tendens. Derfor er vi naturligvis glade for, at vi har fået certificeringen, og at vi allerede nu opfylder den del af brancheaftalen, der handler om dokumentation af bæredygtig skovdrift , siger Thomas Bornerup.

Kravene i brancheaftalen er endnu ikke lovpligtige, men Verdo har nu – som det første energiselskab i Danmark – rustet sig til at opfylde aftalens krav om bæredygtig skovdrift via FSC-certificering.

Flere brancher vil have det grønne blåstempel
Hos FSC Danmark, der har været rådgiver for Verdo i forhold til at opfylde kravene til FSC-certificeringen, glæder de sig over, at de danske energiselskaber nu tager et ansvar for det træ, de køber.

- Det er ret nyt, at energibranchen er blevet indkøber af træ i så store mængder. Det er en ressource under pres, og det er vigtigt, at de enkelte energiselskaber er med til at sikre, at det træ de køber, kommer fra bæredygtige skovområder og ansvarlige kilder. Det er glædeligt, når et selskab som Verdo tager et tydeligt ansvar – især når der endnu ikke er en lov på området, siger Morten Brodde, der er konsulent hos FSC Danmark.

Traditionelt har møbel-, køkken-, og byggebranchen været storforbruger af træ, men også inden for emballage og den grafiske branche er FSC-certificeringen populær.

Energibranchen som international drivkraft
NEPCon, der er ekspert i auditering af ansvarlig handel med træ, har certificeret Verdo og sikret, at de lever op til FSCs krav. De ser store muligheder for en endnu grønnere energibranche.

- Verdo er det første energiselskab i Danmark, der vælger FSC-certificering – men næppe det sidste. Jeg tror, at energibranchen kan blive en ny drivkraft for bæredygtigt skovbrug. Det kan rykke meget, hvis en stor del af den europæiske energibranche efterspørger certificeret biobrændsel, siger Michael Jakobsen, Customer Relations Manager hos NEPCon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109