23948sdkhjf

Placering af nyt energiagentur vækker bekymring

Beslutningen er taget. Det nye internationale energiagentur, IRENA, placeres i oliestaten Abu Dhabi, mens agenturets generaldirektør bliver franske Helene Pelasso. Det vækker blandede følelser hos nordjysk forstander for Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi.
Regeringerne fra 139 lande besluttede i går at placere det nye internationale energiagentur, IRENA, i oliestaten Abu Dhabi. Mens man udnævnte franske Helene Pelasso som generaldirektør.

Hos Preben Maegaard fra Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi i Thy vækker det blandede følelser.

- Nu placerer man hovedkontoret i en stat, der har betydelige interesser i såvel olie som atomkraft. Samtidig skal IRENA ledes af en embedsmand fra et land, der mener, at atomkraft er vedvarende energi, siger han til Nordjyske. Preben Maegaard er vicepræsident i Eurosolar, der i 1990 skabte IRENA, som et alternativ til agenturer for henholdsvis fossile brændstoffer og atomenergi.

Også Eurosolars tyske præsident Hermann Scheer er bekymret over Irena og den nye generaldirektør. Energistyrelsens internationale direktør Hans Jørgen Koch nøjes dog med at pointere, at Helene Pelasso er kommet på en hård opgave.

39-årige Helene Pelasso har tidligere været vicekabinetschef for den franske minister for økologi og energi og har haft en finger med i spillet da EU’s klima- og miljøpakke blev gennemført.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156