23948sdkhjf

Organisation: Forringelse af krav til emissioner fra kraftværker og storindustri

På sidste uges møde i Miljørådet vedtog EU's miljøministre de kommende krav til emissioner fra både nye og gamle kraftværker samt storindustrien. Hos Dansk Energi ser man de nye krav som en klar forringelse af kommissionens forslag.
EU's miljøministre vedtog i sidste uge de kommende krav til emissioner fra kraftværker og storindustrien. Der har ellers længe været uenighed om kravene til kraftværkernes udslip af partikler og forurening.

Polen, England, Italien og Spanien ønsker større fleksibilitet i forhold til Kommissionens udspil til skærpede emissionskrav, mens Danmark, Sverige og Tyskland ikke ønsker at slække på de krav, der opstilles i udspillet.

Det blev dog til et kompromis, hvor eksisterende anlæg skal implementere de nye skærpede krav i 2012, og eksisterende anlæg skal implementere kravene i 2021. Dog undtages eksisterende anlæg, der maksimalt er i drift 20.000 timer over en 8-årig periode fra 2016 til udgangen af 2024. Det skriver Dansk Energi.

Hos Dansk Energi ser man kompromisset som en klar forringelse af Kommissionens forslag. Men Chefkonsulent Annette Schneider fra Dansk Energi har dog lidt positivt at sige om kompromisset:

- Det er dog positivt, at der trods alt sker en stramning af emissionskravene til luftforurening fra store fyr og dermed en forbedring af luftkvaliteten i hele EU.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11