23948sdkhjf

Nordjysk Elhandel køber Switch.dk

Energiselskabet Nordjysk Elhandel A/S har indgået en købsaftale med Gazelle A/S, ejet af Naturgas Fyn om køb af elselskabet Switch.dk. Med købet af Switch.dk vil Nordjysk Elhandel styrke selskabets aktiviteter og position på privatkundemarkedet.
Switch.dk er et landsdækkende elhandelsselskab, der sælger el til private forbrugere og mindre erhvervsdrivende. Switch.dk blev etableret af Danmarks 3. største naturgasselskab, Naturgas Fyn, i marts måned 2008. Med købet af switch.dk overtager Nordjysk Elhandel selskabets kundeportefølje og IT platform.

- Beslutningen om at købe Switch.dk er taget ud fra et ønske om at udvide og fokusere vores indsatser målrettet private elkunder. I Nordjysk Elhandel var vi blandt de første elselskaber, som aktivt markedsførte nye produkter overfor privatkunder da markedet blev liberaliseret i 2003. Det har vi haft succes med, og med købet af Switch.dk vil vi intensivere vores aktiviteter yderligere, forklarer Bjørn Skovhus Galland, Vicedirektør i Nordjysk Elhandel.

Et konkurrencedygtigt koncept
Switch.dk er et web-baseret elselskab og konceptet bygger på en høj grad af automatisering og selvbetjening, som gør det hurtigt og nemt at skifte elselskab. Det sparer administrations-omkostninger, og gør det muligt at tilbyde en konkurrencedygtig elpris.

- Vi oplever at stadig flere privatkunder selv aktivt vælger energileverandør. Vi har således en forventning om, at markedet for et effektivt koncept som Switch.dk vil vokse de kommende år, ligesom vi også forventer et større marked for klimaansvarlige produkter, siger Bjørn Skovhus Galland.

I Naturgas Fyn begrundes frasalget af Switch.dk med en strategisk beslutning om at fokusere på koncernens kerneområder inden for distribution og salg af naturgas. Adm. direktør i Naturgas Fyn Bjarke Pålsson er tilfreds med frasalget af Switch.dk til Nordjysk Elhandel.

- For os har det været vigtigt, at køberen af Switch.dk besidder de kompetencer og den dynamik, der skal til at udvikle Switch.dk på elmarkedet. Det har Nordjysk Elhandel vist, at de formår med deres egne løsninger, hvorfor vi har vurderet, at Nordjysk Elhandel er den rigtige køber til Switch.dk, fortæller Bjarke Pålsson.

- Med salget af Switch.dk er vi nu igen et rent gasselskab hvilket i højere grad vil give vore medarbejdere mulighed for at fortsætte med at udvikle gasforretningen - ikke blot inden for naturgas men også i forhold til biogas - til gavn for vore kunder og ejere. Fremtidens gasmarked vil betyde, at kravet til fremadrettet at kunne købe og transportere gas internationalt vil være stigende. Salget af Switch.dk frigør ressourcer i organisationen som er nødvendige i den henseende, siger Bjarke Pålsson.

Som en del af købsaftalen fortsætter Naturgas Fyn driften af Switch.dk indtil 1. januar 2010, hvorefter Nordjysk Elhandel overtager driften af selskabet.


Kilde: Nordjysk Elhandel - www.nordjysk-elhandel.dk

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11