23948sdkhjf

Effektivisering resulterer i positive takter hos NGF Nature Energy

NGF Nature Energy kom ud af første halvår med sorte tal på bundlinjen og en øget kundetilgang på 22 procent.
Resultatet for første halvår 2014 viser et overskud på 28 mio. kr. før skat og er således på niveau med halv-årsresultatet 2013.

Forsyningspligtbevillingen, som NGF Nature Energy vandt ved udbud i foråret 2013, har medvirket til en kundetilgang på godt 22 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år– herunder en væsentlig forøgelse af selskabets kunder uden for Fyn. Selskabet forventer, at kundetilgangen vil øges, således at det fynske marked fastholdes, samtidig med at andelen af kunder uden for Fyn vil vokse fra nuværende 25 procent til 50 procent inden for en treårig periode.

Nettoomsætningen for første halvår 2014 blev på 600 mio. kr. mod 990 mio. kr. for samme periode sidste år. Den ikke uvæsentlige nedgang i omsætningen er udtryk for et fald i gasforbruget og skal ses i lyset af en vinter, der var markant varmere end den foregående. En vinter, der endvidere gav generelt fyldte gaslagre samt faldende gaspriser på europæisk plan.

Omvendt kan koncernen nu begynde at se resultatet af omfattende omkostningseffektiviseringer. Blandt andet er personalekompetencer blevet målrettet opbygget, således at en række opgaver inden for både forretningsudvikling og drift nu kan løses internt. Administrerende direktør Ole Hvelplund kommenterer halvårets resultat således:

- Vi har stillet skarpt på vores omkostninger generelt og effektiviseret på både eksterne og interne omkostninger. Det er en væsentlig faktor for halvårsresultatet. Vi kan notere et fald i omsætningen – ikke fordi kunderne er blevet færre, kunderne har ganske simpelt bare brugt mindre i forhold til sidste år. Samtidig kan vi med glæde se, at tilgangen af nye kunder forløber helt som forventet. Vi vil fortsætte ad dette spor, og resultatet for første halvår 2014 danner et sundt og positivt afsæt for videreudviklingen af virksomheden – såvel på basisforretningen som området for vedvarende energiløsninger.

Opjusterer forventninger
Ledelsen i NGF Nature Energy forventer fortsat et positivt resultat for 2014 i størrelsesordenen 13-18 mio. kr. Det forventede resultat er opjusteret i forhold til de budgetterede 5-10 mio. kr.

På baggrund af halvårsresultatet for 2014 udtaler bestyrelsesformand Jens Otto Dalhøj:

- Jeg finder resultatet for første halvår af 2014 tilfredsstillende. De positive økonomiske takter er et godt og vigtigt signal om, at koncernen har fastholdt fokus på basisforretningen sideløbende med de store udviklingstiltag, og at de initiativer til optimering, der blev iværksat efter i de første måneder af 2014, har den forventede effekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172