23948sdkhjf

Vindmøllepark til en milliard droppet

Et flertal i Tønder Kommune har netop besluttet at lokalplanforslag for Vattenfalls vindmølleprojekt i den nordlige del af kommunen ikke sendes i høring.

Dermed er der i realiteten sat en stopper for projektet, der rummer 29 vindmøller med en totalhøjde på 150 meter og en effekt på hver mølle på 3,5 MW.

Tilbage i september måned fortalte kommunikationschef Arne Rahbek fra Vattenfall til Energy Supply, at man fra Vattenfalls side var klar til at investere 1,2 mia. kr. i projektet, der var budgetteret til at producere 315.000 MWh årligt, hvilket svarer til 78.750 husstands årlige forbrug.

Dengang var Vattenfall klar til at sætte VVM-redegørelsen i gang i løbet af efteråret 2016.

Læs mere om Vattenfalls reaktion her: Næste gang tænker vi os om en ekstra gang

 15 stemmer imod
Nu her kort inde i 2017 er parken altså droppet.

Det skete efter, at man på et møde i Tønder Kommune forelagde Kommunalbestyrelsen miljørapporten og et forslag til lokalplanen. På mødet skulle politikerne beslutte om begge dele skulle sendes i høring i otte uger, inden der skulle træffes endelig afgørelse om projektet.

15 medlemmer af Kommunalbestyrelsen stemte imod en høring, mens 13 stemte for.

Med den stemmefordeling er forslaget altså taget af bordet.

En af to store parker
Parken er tidligere blevet kendt som en af to parker, der skal opføres i henholdsvis Tønder og Esbjerg Kommune. Samlet set et mølletal på 48 møller – med 29 i Tønder Kommune og resten i Esbjerg Kommune. De 29 møller i Tønder Kommune samt en enkelt mølle i Esbjerg Kommun er en del af Vattenfall-projektet, mens de andre møller projekteres og rejses af SE Blue Renewables og Wind1.

Årsagen til at parkerne ofte har været omtalt som værende et og samme projekt er, at de deler VVM-redegørelse.

- Vi har droppet de møller, der står i Tønder Kommune. Sagen er stoppet her hos os. Hvad de gør i Esbjerg Kommune ved jeg ikke. Det skal de til at finde ud af, ligesom projektmagerne skal finde ud af hvad de vil, fortæller kommunikationschef i Tønder Kommune Tommy B. Nielsen til Energy Supply.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.13