23948sdkhjf

Udskældt vindturbine skrives ud af energipark

Energipark Korsør med halmanlæg, brintfabrik, brintbusser og en vindturbine fra Sheerwind har trukket megen opmærksomhed. Især vindturbinen har været omtalt og udskældt.

Nu ser det dog ud til at politikerne i Slagelse Kommune helt dropper turbinen.

Det skriver SN.dk

Efter et fællesmøde den 10. februar med deltagelse af erhvervs- plan- og miljøudvalget samt økonomi-udvalget har Socialdemokraterne i Slagelse Kommune været i tvivl om, hvad der blev besluttet - især med hensyn til vindturbinens fremtid - og havde derfor via den såkaldte initiativrets-sag sat punktet på dagsordenen på gårsdagens byrådsmøde.

Indstillingen lød:

- Vi bakker alle fuldt og helt op om brintbus-projektet og energiklyngetankegangen, idet dog brintbus-projektet er i fokus lige nu. Den meget omtalte vindturbine i erhvervsparken skrives ud af kommunens aktuelle planer. Brintbus-projektet støttes helt aktuelt i form af udarbejdelsen af et prospekt, der skal være en del af arbejdet med at skaffe investorer til projektet. Forvaltningen skal have hjælp til at gøre prospektet færdigt og støtte op om arbejdet med at skaffe investorer, og der er enighed om, at forvaltning - efter udbud - indhenter fornøden ekspertise til at gennemføre dette.

Ifølge SN.dk var der ingen i byrådet, der havde indsigelser overfor den formulering, og nu er vindturbinen altså endeligt ude af Energipark Korsør.

Det betyder, at Byrådet nu kan koncentrere sig om de øvrige energiprojekter, hvoraf det særlige EU-støttede brintbus-projekt får første-prioritet.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094