23948sdkhjf

Brintbus-projekt i Slagelse hænger i tynd tråd

Finansieringen er ikke på plads og samarbejdet med konsulentfirma sat i bero.

Jubelen ville ingen ende tage, da Slagelses projekt om brintbusser i september 2016 fik en bevilling fra EU på 17,3 millioner kroner til 10 nye brint-bussser.

- Vi kan næsten ikke få armene ned, for det er stort. Det betyder at EU har godkendt vores projekt, der er udviklet sammen med Slagelse Kommune og energiforsyningsselskabet SK Forsyning A/S. Blåstemplingen fra EU, betyder at vi nu kan få yderligere nationale og internationale investorer på banen. Det er et stort skridt i den rigtige retning for en grøn omstilling i Danmark, og det betyder også lokale arbejdspladser og vækst i både by, kommune og region, sagde David Drachmann-Sunne, direktør for energiprojektvirksomheden EUE ApS, dengang til Energy Supply.

Nu har piben fået en anden lyd.

Kommunen har netop meldt afbud til et EU-møde for deltagerne i brint-bus-projektet, fordi finansieringen ikke er på plads. Det skriver Sjællandske. 

 Deltagelsen i det europæiske brintbus-projekt er nemlig afhængig af, at der kan findes 47 mio. kr. som supplement til de 17,3 mio. kr. Og det er der, det halter lidt.

Movia og Region Sjælland har sagt nej til at betale til brintbusserne, så nu afhænger det af, om der kan og skal skaffes politisk flertal for at pengene skal komme fra staten. Men også her går det lidt trægt.

- Vi har meldt afbud, fordi finansieringen fortsat ikke er på plads. Derfor synes vi ikke, det gav mening at deltage, siger erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør Lone Wenzell fra Slagelse Kommune til Sjællandske.

Udover afbuddet til mødet med de andre projektdeltagere, så har Slagelse Kommune ifølge avisen Sjællandske sat samarbejdet med konsulentfirmaet EUE i bero. Samtidig efterlyser man en redegørelse fra Slagelse Erhvervscenter og SK Forsyning om deres samarbejde med EUE.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125