23948sdkhjf

Så kører det: Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg

34 boligblokke i Tilst producerer nu strøm til eget forbrug

Langkærparken i Tilst producerer nu strøm til eget forbrug med Danmarks største tagbaserede solcelleanlæg.

Med installationen af solceller på de 34 boligblokke bliver CO2-udledningen reduceret med omkring 315 ton om året, skriver boligorganisationen AL2bolig i en pressemeddelelse.

Langkærparken, der er en afdeling i AL2bolig, har med den netop afsluttede helhedsplan for bebyggelsen fået renoveret samtlige 850 boliger. Sideløbende med renoveringen har boligafdelingen fået et solcelleanlæg på mere end 1 MWp.

Strømmen herfra forbruges af de enkelte lejligheder og vaskerier.

Solcelleanlægget vil ikke betyde huslejestigninger - tværtimod forventes det, at der efter det første år i drift kan spares cirka 9.000 kroner pr. boligblok på elregningen efter afbetaling på realkreditlån.

Beboerne kan selv følge med
Beboerne i Langkærparken kan nemt selv følge med i produktionen af strøm både for hele anlægget og for hver enkelt blok. Via an QR-kode, der er placeret i hver opgang, får beboerne adgang til en hjemmeside med oplysninger om produktionen, og endnu nemmere adgang til oplysningerne får de ved at downloade en app til mobiltelefone

Navitas Rådgivende Ingeniører med speciale i vedvarende energi har været bygherrerådgiver for AL2bolig. Navitas har også dimensioneret og udbudt projektet samt løbende ført tilsyn med processen og stået for den endelige aflevering af projektet.

Phønix Tag Energi A/S har været entreprenør på opgaven. Montagen begyndte i efteråret 2014 og har dermed varet i godt to år.

Solcelleanlæggene på hver boligblok er blevet afleveret løbende og sat i produktion enkeltvis, og den nye energikilde er dermed blevet udnyttet optimalt helt fra begyndelsen.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094