23948sdkhjf

Året der gik: De kedelige konkurser

Konkursstatistikkerne viser heldigvis, at det går den rigtige vej. Energisektoren er et bevis herfor: Der var ikke mange konkurser i årets løb.

Kort inde i 2016 faldt den første konkurs da brændselskedelproducenten Dualtec Energy Konkurs måtte dreje nøglen. Det skete efter to turbulente år :

- Med det nuværende styrtdyk i oliepriserne og forventningerne om, at dette vil fortsætte i 2016, har jeg som hovedaktionær i Dualtec nøje overvejet om, det var fornuftigt at tilføre yderligere kapital i Dualtec Energy A/S. Konklusionen er, at jeg tager det nuværende tab, og begrænser det hertil, skrev direktør Erik Schelde hos Dualtec Energy dengang i en mail til Energy Supply.

Ikke længe efter måtte varmepumpevirksomheden Cronborg kaste håndklædet i ringen. Men virksomheden blev hurtigt solgt videre. Først nappede Bundgaard Køleteknik en bid af firmaet kun 14 dage efter konkursen, mens DVI Energi snuppede resten af aktiviteterne i marts. 

Med udgangen af marts kom den næste konkurs. Det drejede sig om offshore-virksomheden Greece A/S, det tidligere KLS Energy, der havde haft store offshore-planer på Rømø Havn.

Her med udgangen af 2016 måtte vestjyske JH Bioenergi erklære sig selv konkurs. Det skyldes den økonomiske krise i landbruget, bankernes manglende vilje til at yde kreditter og en konkursramt samarbejdspartner.

 

Året der gik

Energy Supply ser tilbage på året der gået.

I dag handlede det om konkurserne - i morgen om salg og opkøb i branchen.

Læs tilbageblikket fra i går her: Direktører kom og gik

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.851