23948sdkhjf

Året der gik: Direktører kom og gik

Der har været gang i svingdørerne hos de danske energivirksomheder i 2016.

Energy Supply ser tilbage på 2016. I toppen af flere markante virksomheder var der skiftedag i løbet af året. 

Bornholms Forsyning og Østkraft fusionerede i 2016 og blev til Bornholms Energi & Forsyning. Til at stå i spidsen for den konstallation valgte man 40-årige Rasmus Christensen, tidligere CEO hos SE Blue Renewables.

Også hos Odsherred Forsyning fik man en ny direktør i 2016 – det blev 41-årige Gita Hansen, tidligere fabrikschef hos teglproducenten Wienerberger. 

Ghita Hansen er ikke eneste kvinde, der kunne sætte sig i chefstolen i 2016. Hos Schneider Electric Danmark byttede man Thomas Träger ud med Helene Egebøl.

Solcelleproducenten Gaia Solar fik også en ny chef i 2016. Det drejer sig om Sigurd Leth, der har overtaget posten fra Peter Terman Petersen, der havde valgt at søge nye udfordringer.

Det norske selskab Nærenergis danske forretning styrkede sig også med nye direktør. Det blev Jacob Himmelstrup, der tog over efter Otto Lund Thunbo, der dog er fortsat i selskabet som teknisk projektleder.

Hos NRGi skal man have ny direktør, da nuværende direktør Søren Sørensen forlader koncernen med udgangen af april 2017. Bestyrelsen hos NRGi har allerede i gang med at lede efter en arvtager til chef-posten.

Også projektchef hos Amager Ressourcecenter (ARC) Lars Juel-Rasmussen har valgt at søge nye udfordringer.

- Jeg har været her siden 2009, da projektet startede op. Jeg har været med til at bygge organisationen op fra bunden af, lavet strategi og kørt det hele gennem myndighedsbehandlingen og de mekaniske udbud. Jeg har stået i spidsen for byggeriet, der har løbet siden 2013, og da byggeriet, og selve energianlægget, oprindeligt skulle stå færdig med udgangen af 2016, var det ganske naturligt, at jeg i foråret 2016 begyndte at tænke på, hvad der skulle ske med mig, fortalte Lars Juel-Rasmussen tidligere på året til Energy Supply.

Lars Juel Rasmussen skal fremover slå sine folder hos kraftværksspecialisten BWSC i Allerød. 

Hos Energi Fyn valgte man tidligere på året at sende sin kommercielle direktør Martin Lippert Laursen på orlov, for ganske kort tid efter at stoppe samarbejdet helt. Det skete efter at Helia Energisalg valgte at politianmelde Martin Lippert Laursen.

Danske Commodoties fyrede i august sin direktør gennem 18 måneder, Dirk Mausbek, for senere at genindsætte stifter og ejer Henrik Lind på posten. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094