23948sdkhjf

Nærenergi Danmark styrker sig med ny direktør

Jacob Himmelstrup er efter 11 år som direktør og partner hos Linimatic A/S tiltrådt som ny administrerende direktør for Nærenergi Danmark A/S. Her skal han være med til at styrke virksomhedens position på markedet for biogas og gas til transportsektoren.

Han erstatter den hidtidige direktør Kim Otto Lund Thunbo, der dog fortsætter i selskabet som teknisk projektleder. 

- Kim er er mere teknisk orienteret og han skal fremover stå for teknisk procesdesign og konstruktion, hvor jeg primært skal stå for de mere udadvendte markedsorienterede opgaver, fortæller den ny-udklækkede direktør Jacob Himmelstrup.

Gas til transportsektoren

Nærenergi Danmark repræsenterer hele værdikæden lige fra rådgivning, projektering, risikovurdering til levering af komplette biogasanlæg.

-  Vi har flere segmenter – vi har for eksempel leveret et anlæg i Vejle til fyldning af biler og busser. Men inden for biogasopgradering og CO2-fangst har vi primært været i Norge - men det skal laves om på nu, siger Jacob Himmelstrup.

Nærenergi Danmark spænder bredt. Fra løsninger til CO2-fangst, opgradering af biogas til naturgas, fyldestationer for biogas og flydende methan, LNG. Det betyder, at der kan leveres anlæg, der muliggør brug af biogassen i både naturgasnettet og til transport. Men Jacob Himmelstrup har sin egen favorit.

- Gas til transportdelen bliver mere og mere spændende – og jeg synes det er synd af afbrænde biogassen i et kraftvarmeværk. Man får en meget større miljømæssig fordel ved at få biogassen over i transportsektoren via naturgasnettet, siger han.

Jacobs fornemmeste opgave

Nærenergi Danmark har indtil videre fungeret som en projektafdeling for moderselskabet, der har hjemme i Norge. Sidste år landede bruttofortjenesten for den danske del af Nærenergi på 1.846.704 kr., mens overskuddet blev på 402.889 kr. De tal skulle dog gerne øges.

 - I år bliver resultatet lidt bedre, men det skal gerne blive til mere. Spørgsmålet er bare hvor gode vi er til at få succes. Det er her jeg kommer ind i billedet, siger Jacob Himmelstrup og slutter:

 - Markedet skal vide, hvordan vi omsætter grønne idéer til konkrete metoder, der skaber resultater. Derfor har det højeste prioritet at udbrede kendskabet til Nærenergis nyeste teknologier og løsninger.

 Nærenergi Danmark A/S har seks ansatte og er netop flyttet ind i nye lokaler i Stenløse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094