23948sdkhjf

Støtteordning til husstandsvind og solceller sættes i bero

Sagsbehandlingen af ansøgninger om støtte fra VE-ordninger sættes midlertidigt i bero pr. 1. januar 2017.

EU-Kommissionens godkendelse af en række støtteordninger for solcelleanlæg, husstandsmøller og andre VE-teknologier udløber ved årsskiftet. 

Energi-, forsynings- og klimaministeren har i dag fremsat et lovforslag, som betyder, at sagsbehandlingen af visse støtteordninger for disse anlæg kan blive sat midlertidigt i bero efter den 31. december 2016.

Det sker for at undgå ulovligt udbetalt støtte. 

Energistyrelsen vil søge at få Europa-Kommissionens godkendelse til, at disse støtteordninger og overgangsregler også gælder efter 2016.

Hvilke anlægstyper berøres?

Lovforslaget berører ejere, som ønsker støtte til solcelleanlæg, husstandsvindmøller og andre VE-teknologier, herunder bl.a. bølgekraft, små biogasanlæg samt små biomasse­anlæg op til og med 6 kW.

Ejere af et af ovennævnte anlæg, der vil have sikkerhed for at komme i betragtning til pristillæg, skal senest den 31. december 2016 have nettilsluttet anlægget og have modtaget en godkendelse af pristillæg fra Energinet.dk. Anlæg, der nettilsluttes efter 31. december 2016, vil skulle afvente Europa-Kommissionens fornyede behandling af statsstøtteordningerne.

Energistyrelsen vil snarest muligt lægge yderligere information ud på sin hjemmeside, hvor der præciseres, hvilke anlæg, der berøres af ændringerne. Energinet.dk vil ligeledes lægge yderligere information ud på deres hjemmeside om sagsbehandlingen af de indkomne ansøgninger i lyset af lovforslaget.

Ejere af anlæg, der er nettilsluttet inden udgangen af 2016, og som modtager støtte, vil ikke blive berørt af lovforslaget. Det samme gælder anlæg, der er omfattet af nettoafregningsordningen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125