23948sdkhjf

Solfanger-fabrik fyrer hver tredje

25 mister jobbet på Arcon-Sunmark i Skørping.
Manglende ordrer og usikkerhed om den fremtidige ordreindgang får nu solfanger-producenten Arcon-Sunmark til at fyre en tredjedel af de 75 medarbejdere på fabrikken i Skørping.

De ansatte fik torsdag besked om fyringerne, der rammer timelønnede medarbejdere i produktionen, især ufaglærte.

Fyringerne sker efter fire års høj og uafbrudt vækst, hvor Arcon-Sunmark gang på gang har slået sine egne omsætningsrekorder. For fire år siden havde virksomheden blot 36 medarbejdere. I dag er der 190 fordelt på fabrikken i Skørping og en i Vietnam.

Verdens største
Arcon-Sunmark er blandt verdens største producenter af store solvarme-anlæg. En meget stor del af alle store solvarmeanlæg i verden er bygget af den nordjyske virksomhed.

Hjemmemarkedet står for langt hovedparten af omsætningen. Alene i år den nordjyske virksomhed leveret 25 storskala-anlæg i Danmark og et enkelt i Mexico.

- Jeg kan konstatere, at vores primære kunder - danske fjernvarmeværker - sætter gang i langt færre solvarme-projekter end tidligere. Mit bud er, at det skyldes usikkerhed om energipolitikken herhjemme, siger Søren Elisiussen, administrerende direktør for Arcon-Sunmark.

Eksporten rammes også
- Desværre går stilstanden også ud over vores eksport, som ellers tegner lovende, ikke mindst i Kina. Det er fantastisk at have et stærkt hjemmemarked som reference, når vi skal ud i verden og sælge vores produkter. Interessen er massiv, men lige nu er der et vakuum, siger Søren Elisiussen.

Arcon-Sunmarks solvarmeanlæg bruges ikke kun til boligopvarmning. I Chile og Mexico benyttes anlæggene også i kobbermine-industrien, hvor de sørger for den optimale temperatur på 50-60 grader ved den elektrolyse, som bruges til at udvinde kobberet.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094