23948sdkhjf

Toppolitikere overhørte advarsler om dårlig økonomi i Amager Bakke

Politikerne på Københavns Rådhus besluttede i efteråret 2012 at bygge affaldsanlægget Amager Bakke, selv om de kendte til kritiske interne advarsler om, at de økonomiske estimater ikke holdt.

Ni måneder tidligere havde landets største affaldsvirksomhed, Vestforbrænding, som Københavns Kommune også er medejer af, nemlig dømt økonomien bag Amager Bakke ude. Det skriver Finans.

Politikerne ville på det tidspunkt have Vestforbrænding til at fusionere med affaldsvirksomheden Amager Ressourcecenter (ARC), som var langt med planerne om at bygge Amager Bakke. Derfor fik Vestforbrændings ledelse via Københavns Kommune adgang til centrale dele af forretningsplanen for Amager Bakke.

Vestforbrændings daværende direktør, Ivar Green-Paulsen, og bestyrelsesformand, Ove Dalsgaard, konkluderede, at projektet byggede på alt for optimistiske forventninger til affaldsmængder og opskruede varmepriser. De fortæller, at de afviste en fusion, fordi de ikke ville rodes ind i Amager Bakkes forudsigelige problemer.

- Det kan undre, at de (Københavns Kommune, red.) gennemførte det projekt, siger Ove Dalsgaard, der mener, at man skulle have bygget et mindre anlæg.

Professor Per Nikolaj Bukh fra Det Samfundsvidenskabelig Fakultet på Aalborg Universitet mener, at politikerne i København skylder en forklaring.

- Når man har information med den vægt, som det må formodes at have, når det kommer fra ledelsen i et andet stort affaldsselskab, så er kommunen nødt til at tage det seriøst. Der kan være mange forskellige forhold, som spiller ind, men politikerne må forklare, hvorfor man ikke valgte at lytte til advarslerne, siger han.

Ifølge Finans’ oplysninger var overborgmester Frank Jensen (S) på første hånd orienteret om Vestforbrændings advarsler, men han har ikke ønsket at kommentere, hvorfor han alligevel i sidste ende bakkede byggeriet op.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078