23948sdkhjf

Flis-siloen får sin stålhat

En 300 tons tung kran er kørt i stilling i Rønne. Se billederne.
Ombygningen af Bornholm Energi & Forsynings anlæg i Rønne består af en 3.000 kubikmeter betonsilo til flis, der skal holdes tørt under en 31 tons tung stålhat, der i disse timer løftes på plads.

Stålhatten eller siloens tag er fremstillet af finske Raumaster, der også leverer transportanlægget til flis.

- Stålkonstruktionen er produceret i Finland og sejlet her til som et samlesæt. Vi har samlet den her, og i dag løfter en 300 tons kran fra BMS stålhatten på plads på siloen, fortæller Per Roeth fra Bornholm Energi & Forsyning.

Det er Aarsleff med PL Entreprise som underentreprenør, der har bygget betonsiloen, der skal bære stålkonstruktionen. Derudover står Aalborg Energie Technik for kedelombygningen, mens Clean Air Technologies står for anlægget til røggasrensning.

Ombygningen af det tidligere Østkrafts produktionsanlæg i Rønne er påbegyndt i år. Bornholm Energi & Forsyning regner med at testkøre med flis allerede til oktober, mens røggasrensningen startes op i løbet af 2017.

Før ombygningen kørte anlægget primært på kul med op til 20 procents flis.

- Efter ombygningen vil vi køre på 100 procents flis med kul som backup, fortæller Per Roeth.

Halvtreds procent af flisen kommer fra Bornholm, mens resten hentes i Sverige eller de baltiske lande alt afhængig af prisen.

Der skal anvendes 200.000 kubikmeter flis om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094