23948sdkhjf

Sorte tal for første gang i flere år

Energi- og telekoncernen SE er kommet fornuftigt ud af første halvår af 2016.
Et fast fokus på driften har bragt sorte tal tilbage på bundlinjen hos energiselskabet SE. Og det for første gang i flere år.

SE-koncernen har netop leveret et resultat før skat på knap 9 mio. kr. mod et tab før skat på omkring 40 mio. kr. for samme periode sidste år. SE-koncernens omsætning stiger 6%, og driftsresultatet (EBITDA) runder 432 mio. kr., hvilket er 18 mio. kr. bedre end budgetteret og omkring 70 mio. kr. bedre end halvårsresultatet sidste år.

- En sund drift, lav gæld, høj soliditet og en større kundebase præger halvårsregnskabet. Det viser resultatet af vores løbende fokus på at effektivisere forretningen og løbende tilpasse os de skiftende markedsforhold, siger viceadministrerende direktør og CFO, Gert Vinther Jørgensen.

Dong-provenu luner
Da Dong Energy i juni måned blev børsnoteret, gav det et betydeligt afkast til SE. Provenuet er neutraliseret i halvårsregnskabet og hensat som skyldig post i balancen, indtil det er besluttet, hvordan det skal allokeres.

Bestyrelsen er i dialog med direktionen samt juridiske og finansielle partnere for at drøfte, hvordan afkastet bedst forvaltes for at sikre langsigtet værdi for kunder og andelshavere.

I halvårsregnskabet er Nyfors fusioneret ind i den nye energi- og telekoncern, og egenkapitalen er derfor vokset til godt 10 mia. kr. Med en stærk egenkapital, høj soliditet og en lav rentebærende gæld ser SE’s direktion og bestyrelse forventningsfuldt frem mod andet halvår.

- Vi har været i en længere omstillingsperiode med mange integrationsomkostninger og stor markedsturbulens, og selv fraregnet DONG-provenuet er vi godt på vej mod at nå den styrke og stabilitet i vores drift, som vi har arbejdet henimod. Vi er fortrøstningsfulde i forhold til at overgå vores budget og levere et solidt positivt resultat for 2016, siger Gert Vinther Jørgensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094