23948sdkhjf

Vindmøllerne kan stå 22 steder i Thisted Kommune

Men den nye vindmølleplan møder kritik.
22 forslag til placering af nye vindmøller er det samlede resultat af den forespørgsel, som Thisted Kommune lancerede i efteråret 2015 som en lokal andel af en samlet og landsdækkende vindmølleplan.

- Thisted Kommune er kendt som en af landets førende klimakommuner. Tendensen har grobund for at fortsætte, vurderer formanden for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, Kaj Kirk.

Sammen med sine politiske udvalgskolleger, har Kaj Kirk de seneste måneder gennemgået samtlige 22 indkomne forslag til placering af nye vindmøller i Thisted Kommune.

- Vi er opsatte på at udvikle Thisted Kommune sammen med vores borgere og ser den store interesse for opsætning af nye vindmøller som et tegn på, at vi Thy står sammen om at gå den klimavenlige vej.

- Den store interesse giver os samtidig et begrundet håb om, at Thisted Kommune også i fremtiden kan fastholde positionen som en af Danmarks førende klimakommuner, udtaler Kaj Kirk, formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Thisted Kommune

Kritik af udvalget
Thisted Kommune er blevet mødt med kritik for ikke at orientere om processen og fremdriften i udarbejdelsen af den ny vindmølleplan. En kritik, som Kaj Kirk på den ene side forstår, men som han på den anden side også gerne vil forklare.

- Vi har prioriteret ikke at skabe unødvendig uro ved at melde 22 mulige områder ud, hvis der reelt set kun er en håndfuld områder, hvor det i praksis kan lade sig gøre, forklarer Kaj Kirk.

Næstformand i udvalget Esben Oddershede tilføjer:

- Den lukkede proces har været nødvendig for at give udvalget den nødvendige arbejdsro til at gennemgå materialet og danne sig et overblik. Til gengæld er vi enige om i udvalget, at tiden nu er rigtig til at orientere løbende om den videre proces og de beslutninger, som måtte følge med, siger Esben Oddershede.

Kommunalbestyrelsen afholder den 21. juni et temamøde, hvor de aktuelle forslag til placering af nye vindmøller gennemgås. På temamødet tager Kommunalbestyrelsen også stilling til den procesplan, som blev behandlet på seneste møde i KMTU den 6. juni 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079