23948sdkhjf

Ellidshøj-Ferslev vil alligevel godt være med

Aalborg Varme overtager Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk pr. 1. juli. Det sker på trods af at kraftvarmeværket tidligere på året fik kolde fødder.
Tidligere på året indgik Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk en aftale om at varmeværket kom under Aalborg Varmes vinger, men kort efter at parterne havde givet håndslag på aftalen, lancerede Aalborg Varme en prisstigning som følge af overtagelsen af Nordjyllandsværket.

Det betød, at Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk kom i tvivl om beslutningen nu også var den rigtige og som følge af de ændringer, der var trådt i kraft efter underskriften var sat på papiret, fik kraftvarmeværket mulighed for at opsige aftalen, hvis kraftvarmeværkets bestyrelse ønskede det.

Efter en god og konstruktiv dialog og opdaterede beregninger på baggrund af de nyeste forudsætninger, er de to parter nu nået til enighed.

Derfor overtager Aalborg Varme det lille kraftvarmeværk pr. 1. juli 2016, helt som planlagt.

- For borgerne i Ellidshøj-Ferslev er det dejligt, at bestyrelsen med denne aftale alligevel kan tilbyde dem en attraktiv og, fremfor alt, mere stabil varmepris i fremtiden, end det var vores forventning, vi på sigt ville være i stand til at levere med så turbulent et energimarked, som vi har oplevet den seneste tid. Fusionen med Aalborg Varme har været længe undervejs, men aftalen kommer til at skabe meget mere tryghed omkring en af husholdningsbudgettets store poster for borgerne i Ellidshøj og Ferslev, siger Jeffrey Porsborg-Smith, formand for Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Også hos Aalborg Varme glæder man sig over, at Ellidshøj-Ferslev har besluttet sig til at holde fast i aftalen.

- Aalborg Varme er glade for, at Ellidshøj-Ferslev har holdt fast i planerne om at fusionere med os, og det bekræfter os i, at vi, på trods af den meget omtalte varmeprisstigning, fortsat har et rigtig attraktivt produkt at tilbyde. Vi ser frem til fra 1. juli at byde borgerne i Ellidshøj og Ferslev velkommen som varmekunder hos os, siger Flemming Mostrup Kielgast, Afdelingschef i Aalborg Energikoncern.

Forbindes med ny transmissionsledning
Overtagelsen af Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk har været undervejs i en årrække med forhandlinger af flere omgange om en overtagelse af kraftvarmeværket og dets kunder - første gang i 2005/2006. I marts 2015 sagde Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværks forbrugere så ja til Aalborg Varmes overtagelsestilbud på en ekstraordinær generalforsamling, og med dagens underskrift er overtagelsen en realitet.

Tilbage i 2013 fik Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk etableret en biomassekedel, og tanken er, at denne kedel skal levere hovedparten af kundernes varmeforbrug i vinterhalvåret – suppleret med varme fra Aalborg Varmes øvrige forsyning via en ny transmissionsledning.

Den nye transmissionsledning skal forbinde kunderne i Ellidshøj-Ferslev med Aalborgs øvrige fjernvarmekunder. På sigt forventes det ligeledes, at biomasse-kedlen vil kunne give det samlede fjernvarmenetværk i Aalborg nogle konkrete fordele.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188