23948sdkhjf

Aalborgs geotermi godkendes i udvalg

Mandag godkendte Miljø- og energiudvalget i Aalborg Kommune et konkret forslag til et rammeprojekt, der omfatter etablering af 10 geotermiske anlæg med en samlet kapacitet på 100 MW.

Det skriver Nordjyske.

Projektet udføres efter en turnkeymodel, hvor ansvaret i efterforsknings- og etableringsperioden ligger hos leverandøren. Det betyder, at al udvikling og projektering, herunder gennemførelse af nødvendige og relevante forundersøgelser, samt design, opførelse, idriftsættelse, og ikke mindst finansiering, er leverandørens ansvar indtil geotermianlægget overdrages til Nordjyllandsværket A/S, der efterfølgende vil afsætte varmen til Aalborg Varme.

Projektet blev sendt i udbud i sommeren 2019.

- Der pågår en udbuds- og kontraktproces, som løber frem til sommerferien, derfor må jeg ikke sige noget om det endnu, har vicedirektør hos Aalborg Varme, Jesper Høstgaard-Jensen tidligere på året sagt til Energy Supply.

Prisen for anlæggene ventes dog at runde 1 milliard kroner.

Når anlægget står færdigt vil 30 procent af fjernvarmen i Aalborg være dækket af geotermi. Anlæggene ventes at blive taget i brug i perioden 2024-2028.

Projektet kræver dog en dispensation fra kraftvarmekravet fra Energistyrelsen, hvorfor miljø- og energiudvalget efter sin godkendelse af rammeprojektet har sendt en ansøgning afsted.

Kommenter artiklen (8)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234