23948sdkhjf

Skal geotermi erstatte kul i Aalborg?

Firmaer søger om tilladelse til at bore i undergrunden to steder

Nordjyllandsværket, der i dag leverer varmen til forbrugerne hos Aalborg Varme, fyrer på kul.

Det eventyr skal helst være slut i 2028, hvorefter varmen skal produceres på et miks af vedvarende energikilder og teknologier.

Det skriver Nordjyske.

Man har ikke endeligt lagt sig fast på noget endnu, men ifølge en strategi for vejen til CO2-fri fjernvarmeproduktion, som politikerne i Aalborg Kommune vedtog sidste år, vil øget udnyttelse af overskudsvarmen fra industrien samt energilagring være de første værktøjer, der bliver taget i brug.

Men nu sniger geotermien sig ind i planerne.

Af et brev fra Energistyrelsen fremgår det, at flere firmaer har søgt om tilladelse til at undersøge mulighederne for geotermi i Nordjylland, herunder i Aalborg Kommune.

Det bliver modtaget med interesse hos miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen i Aalborg Kommune, der fortæller, at netop geotermi indgår i paletten af muligheder, der skal arbejdes videre med i forbindelse med udfasningen af kullene på Nordjyllandsværket.

Han kan ikke sige noget om, hvilke firmaer, der har ansøgt om tilladelse til at bore, ej heller i hvilket område, der skal prøvebores. Kun at det ene område ligger i Aalborg Kommune, mens det andet går ind i en nabokommune.

Ansøgningerne om at foretage prøveboringer skal nu gennem høring i både forvaltninger og politiske udvalg.

Hvis ansøgningerne går i gennem, og der gives tilladelse til at bore, gælder koncessionerne i seks år.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094