23948sdkhjf

Megavind: Mere forskning i vindmøllestøj, tak

Der er behov for yderligere støjforskning på vindmølleområdet. Sådan lød opfordringen i går, da Megavind lancerede ny strategi omkring vindmøllers miljøpåvirkning.
I går lancerede Megavind sin nye strategi omkring teknologiske løsninger til at reducere vindmøllers miljøpåvirkning i forbindelse med Acoustic Day på DTU.

Strategien indeholder anbefalinger til, hvordan man ved hjælp af viden og teknologi-løsninger kan bidrage til at mindske miljømæssige påvirkninger fra vindmøller. I strategien er der opstillet otte interesseområder, hvor støj indtager førstepladsen som det vigtigste forskningsområde.

Interesseområderne er prioriteret ud fra tre kriterier, som for det første er, effekt på levelised cost of energy (LCOE). For det andet er problemets omfang i forhold til at forsinke eller stoppe projektudvikling og for det tredje, hvor stort potentialet er for en teknologisk løsning eller for at bibringe ny viden til et område, som ikke er tilstrækkelig belyst.

- Det var uhyre vigtigt, at Megavind fik taletid på Acoustic Day, da dagen sikrede, at vi havde rigtig mange eksperter inden for støj samlet ét sted. Vi har brug for, at der tages initiativ til at forske yderligere i støj fra vindmøller, da dette er et forskningsområde med stort potentiale, hvad angår yderligere minimering af vindmøllers miljøpåvirkning på omgivelserne, lyder opfordringen fra Emilie Kærn, konsulent i Vindmølleindustrien.

Kilde: Vindmølleindustrien - www.vindpower.org

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11