23948sdkhjf

Energi- og Olieforum får ny direktør

1. juni 2016 får Energi- og Olieforum, EOF, ny direktør. Det sker, når Peter Stigsgaard efter eget ønske træder tilbage.
Det bliver den 51-årige Jacob Stahl Otte, der overtager stillingen efter Peter Stigsgaard i Energi- og Olieforum (EOF).

Jacob Stahl Otte har været energipolitisk chef i EOF siden 2008, og før det har han været ansat i Folketinget og i både det danske og amerikanske forsvarsministerium.

- Selvom jeg har haft en række forskellige ledelsesjob i min karriere, ser jeg meget frem til at få en større rolle. Men jeg går til opgaven med stor ydmyghed og ser frem til mine nye opgaver og samarbejdet med mine dygtige kolleger, siger Jacob Stahl Otte.

Ny strategi
Olie- og energibranchen står over for nogle spændende udfordringer de kommende år. Ønsket om mere grøn og ren energi er øverst på dagsordenen, og det stiller store krav til både selskaber og deres brancheorganisationer. Hos EOF har man de seneste år arbejdet på en ny strategi, der skal ruste foreningen og dens medlemmer til at imødekomme disse udfordringer og skaffe dem større indflydelse på de politiske beslutninger. Ny direktør skal løfte denne opgave.

-Vi har været igennem en større proces og talt med mange højt kvalificerede kandidater, men i sidste ende har vi valgt at rekruttere den nye direktør internt. Én, som kender organisationen, kender Christiansborg og har været med til at udvikle den nye strategi. Vi er sikre på, at Jacob Stahl Otte er den bedste til at fortsætte det gode arbejde, Peter Stigsgaard har gjort, og at han vil være i stand til effektivt at implementere den nye strategi, siger bestyrelsesformand i EOF, Michael Norden.

Han peger på, at man som chef inden for energi- og oliebranchen i dag skal være mere agil, omstillingsparat og klar til hele tiden at arbejde effektivt inden for de skiftende rammer, som omverdenen byder på. Noget, som Jacob Stahl Otte i højeste grad evner.

Omstilling og indflydelse
Den nye direktør har været med helt inde i maskinrummet, da EOFs nye strategi for nylig blev færdigudviklet. En strategi, som byder på både grøn omstilling og søgen efter mere indflydelse.

-Oliebranchen har stor strategisk betydning for den måde, samfundet er indrettet på, da vi leverer ca. 40 procent af landets energiforbrug. Det stiller krav til både selskaber og brancheforeninger, og det kræver, at vi står og arbejder sammen. Vi skal nemlig søge indflydelse og forsøge at påvirke de rammer, som vores medlemmer opererer inden for. Det kræver i fremtiden en mere synlig og offensiv tilgang fra vores side, siger den kommende direktør, Jacob Stahl Otte.

Han understreger, hvor vigtigt det er, at selskaberne får de rette rammer i omstillingen fra fossil til mindre fossil energi. Han er samtidig opmærksom på, at denne ramme ændrer sig hele tiden og hurtigere i den nye verden, men at det netop er en brancheforenings opgave, at sørge for at medlemmerne er trygge ved udviklingen.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094