23948sdkhjf

Transportens aktører bygger fremtidens tankstation i lego

Energi- og Olieforum har inviteret fire af transportens aktører til at give deres bud på fremtidens tankstation – og den skal bygges i lego.
Under Folkemødet på Bornholm stiller organisationen Energi- og Olieforum (EOF) spørgsmålet: Hvad tanker vi på i 2030?

Derfor har de inviteret FDM, Partnerskabet for brint og brændselsceller, Dansk Elbil Alliance, HMN Naturgas til at bygge fremtidens tankstation i lego. De får selskab af EOFs bestyrelsesformand Michael Norden, der også er direktør hos Uno-X.

- Vi håber at få en lidt anderledes og sjovere, men også mere konkret diskussion om, hvordan vi i de kommende årtier skal omlægge transportens energiforbrug i mere grøn retning. Med modellerne ønsker vi at sætte fokus på de mere praktiske muligheder og udfordringer, der i forhold til at opretholde en effektiv og stabil forsyning af energi til transporten, samtidig med at vi nedbringer bilernes CO2 udledning, siger Anette Lykke Rasmussen fra EOF til Energy Supply.

De fem organisationer skal ikke selv stå for byggeriet af tankstationerne – det klarer en modelbygger udfra organisationernes input og retningslinier.

- Organisationerne har vide rammer for at give et bud på fremtidens tankstation. De vil have op til 20 standere og 7 forskellige energiarter at prioritere imellem på deres Lego-modeller, heriblandt brint, gas, el, diesel, benzin, biobrændstoffer og biogas. Hvordan de prioriterer ved vi ikke, men det ville være mærkeligt, hvis der ikke skulle udbydes brint på den model, som Partnerskabet for Brint og Brændselsceller får bygget, fortæller Anette Lykke Rasmussen.

Folkemødet på Bornholm
EOF er fredag den 12. juni kl. 9-11 værter for et arrangement til Folkemødet på Bornholm. Her vil de fem forskellige forslag i lego blive præsenteret.

Bagefter er der politisk debat med energiordførerne Steen Gade fra SF og Lars Christian Lilleholt fra Venstre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142