23948sdkhjf

Energi- og olieforum skifter navn

Energi- og olieforum skifter nu navn til Drivkraft Danmark. Det sker for at understøtte omstillingen i branchen og skiftet fra benzinstationer til energistationer.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

- Vi har en afgørende rolle og et særligt ansvar for at holde hjulene i gang og samtidig sikre, at den grønne omstilling for alvor flytter ud på vejene, forklarer direktør for Drivkraft Danmark Jacob Stahl Otte og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at alle muligheder skal i spil, hvis vi skal i mål med at omstille transporten for både personbiler, fly, lastbiler og skibe. Vi ved ikke præcist, hvad fremtidens energimix bliver, men vi ved, at kunderne kan få dem på vores stationer og fra vores medlemmer. Det er den udvikling og omstilling vi vil understrege med navnet Drivkraft Danmark, siger Jacob Stahl Otte.

Drivkraft Danmarks medlemmer har siden 2010 blandet bæredygtige biobrændstoffer i al benzin og diesel, der udgør den altovervejende energi på stationerne i dag, men der udbydes også en række andre drivmidler som el, biogas, metanol og brint.

Om Drivkraft Danmark (Energi- og olieforum)

Drivkraft Danmark er en branche- og arbejdsgiverorganisation for selskaber, der leverer energi til mobilitet, opvarmning og proces. Branchen står for 99 procent af energien til transporten, 90 procent af den vedvarende energi til vejtransporten og over 40 procent af det totale energiforbrug i Danmark.

Branchens medlemmer har siden 2010 blandet biobrændstoffer i al benzin og diesel. Det har indtil nu sparet klimaet for over 5,5 mio. ton CO2. I stadig stigende grad udbyder tankstationerne også andre energiformer. Indenfor opvarmning leverer branchen fyringsolie og varmepumper, og LPG og bio-LPG til privatbrug, proces og industri.

Der er over 2.000 tankstationer i Danmark fordelt over hele landet i et effektivt distributionsnet. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078