23948sdkhjf

Neas Energy solgt for 1,6 milliard

Britisk energiselskab erhverver nordjyske Neas Energy. Selskabet fortsætter som hidtil.
Den britiske energikoncern Centrica Plc har indgået en købsaftale med aktionærerne i Neas Energy A/S om en transaktion af 100 % af aktierne i Neas Energy til en selskabsværdi af 1,6 milliarder kroner plus justeringer for kontanter og nettoarbejdskapital.

Købet af Neas sker som et element i Centricas strategi om at udbygge koncernens tilstædeværelse på Europas energimarkeder og drage fordel af Neas’ asset management og handel aktiviteter.

Det perfekte match
Neas Energy har en forretningsmodel, der er det perfekte match til Centricas nuværende Energy Marketing & Trading-aktiviteter. Neas Energys ekspertise indenfor forvaltning af energiaktiver i Nordvesteuropa samt short term el- og gas-handel supplerer Centricas eksisterende ekspertise inden for long term gas- og el-handel i Storbritannien og Europa.

- Jeg er glad for at byde Neas velkommen til Centrica. Vores nye strategi anerkender, at energilandskabet er under hastig forandring, med en tendens væk fra stor centraliseret elproduktion til decentrale teknologier – og heraf en stor andel intermitterende vedvarende produktion. Neas har udviklet en forretningsmodel og kapaciteter, som er i stand til at udnytte denne tendens, og kombineret med Centricas eksisterende styrker, vil købet tillade os at accelerere vores EM&T-vækststrategi og servicere kunder med vedvarende og distribuerede aktiver på tværs Europa, siger Centricas CEO, Iain Conn.

Nye muligheder
Neas repræsenterer en portefølje på 2.500 individuelle decentrale tredjepartsejede aktiver som omfatter vindmølleparker, solanlæg og kraftvarmeanlæg med en samlet installeret kapacitet på ca. 8.600 MW. Neas rapporterede i 2015 en omsætning på 20,4 milliarder og ebitda på 198 mio. kroner i 2015.

- I vores bestræbelser på fortsat at vokse og udvide Neas 'aktiviteter internationalt og på markeder, hvor konkurrencen er stigende, vil economy of scale være afgørende for succes. I Centrica-gruppen får vi helt nye muligheder for at øge omfanget af vores eksisterende aktiviteter yderligere og bevæge Neas ind på nye markeder. Neas bliver Centricas spydspids for vækst i EM&T på det europæiske kontinent, siger Neas Energys CEO, Bo Rydahl og fortsætter:

- Konstallationen mellem Neas og Centrica er i mine øjne et perfekt match. Vi repræsenterer en ny generation inden for energiforvaltning og med Centrica i ryggen får vi nu en finansiel styrke og opbakning til at realisere det fulde potentiale af vores forretningsmodel. I sidste ende vil dette komme vores kunder og samhandelspartnere på tværs af Europa til gode i form af øget konkurrencedygtighed og et endnu højere serviceniveau.

Neas fortsætter som selvstændig virksomhed og brand med hovedsædet i Aalborg.Transaktionen er betinget af obligatorisk EU-myndighedsgodkendelse og forventes at blive endelig gennemført medio 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.664