23948sdkhjf

Better Energy indgår 10-årig aftale om to nye solcelleparker

Elhandelselskabet Centrica og energiselskabet Better Energy har indgået en 10-årig aftale om grøn elforsyning, som betyder, at Better Energy nu skal opføre to nye solcelleparker herhjemme. 

De to parker forventes at levere et årligt output på 112 GW, og aftalen understreger solcelleenergis konkurrenceevne, mener parterne bag aftalen.

- Aftalen mellem Centrica og Better Energy er et godt eksempel på vedvarende energi, der konkurrerer med konventionel elproduktion og leverer grøn energi til europæiske forbrugere. Aftalen viser også, at det er muligt at udvikle solparker der bliver opført uden statsstøtte, siger Kristian Gjerløv-Juel, kommerciel direktør i Centrica, i en pressemeddelelse.

- Vi har stadig brug for mere grøn energi i elnettet, men dette er en vigtig udvikling. Aftalen understreger vores engagement og aktive rolle i Europas grønne omstilling til en CO2-neutral fremtid, tilføjer han.

Vigtig rolle for at nå klimamål

Ifølge Energistyrelsen forventes det danske elforbrug næsten at blive fordoblet det kommende årti.

Skal de politiske ambitioner om at fortrænge fossile brændsler i den tunge transport ved at omdanne strøm til e-fuels realiseres, vil elbehovet stige endnu mere, og her spiller solcelleparker en afgørende rolle. 

- Med det massive behov, der er for udbygning af vedvarende energi i de kommende år, er det vigtigt, at både virksomheder og elhandlere fokuserer på additionel energi. Ved at forpligte sig til at købe strøm fra kommende solcelleparker, sikrer man, at der bliver tilført ny grøn strøm til elnettet. På den måde understøtter man helt konkret den grønne omstilling, og det er præcis hvad Centrica gør, udtaler Peter Munck Søe-Jensen, Executive Vice President i Better Energy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095