23948sdkhjf

Delta og Force Technology fusionerer

Stor ledelsesrokade i det nye teknologiske rådgivningsselskab.
Delta og Force Technology fusionerer og skaber dermed en af Skandinaviens største GTS teknologi servicevirksomheder.

- I disse år sker der internationalt en koncentration af de højteknologiske videnressourcer. Alene i vores nærområder Sverige, Norge, Tyskland og Belgien er der gennemført store fusioner for at sikre stærke og specialiserede kompetencer inden for forskning og udvikling. I samme periode viser analyser, at danske virksomheder i højere grad søger ny viden internationalt. Derfor er fusionen mellem Force Technology og Delta oplagt, lyder forklaringen fra Erik Søndergaard, bestyrelsesformand i Force Technology.

Sammen om flere kompetencer
Den nye organisation skal både kunne tilbyde flere kompetencer og dække en større del af industriens behov.

- Force Technology har en stærk position bl.a. i produktions-Danmark, eksempelvis materiale-, sammenføjnings-, prøvnings-, sensor-, simulerings- og robotteknologi. Delta står stærkt inden for sensorer samt kompleks elektronik og elektroniske systemer. Når vi kombinerer vores styrker skaber vi et helt unikt kompetencehus til gavn for dansk industri med potentiale på den internationale scene, lyder det fra Ernst Tiedemann, administrerende. direktør i Force Technology.

Ved at slå sig sammen ser det nye selskab sig også i stand til at hjælpe med en reel implementering af Industri 4.0 i Danmark og Skandinavien via avancerede sensornetværk og automatiseret monitorering.

Stor ledelsesrokade
Med fusionen fratræder Ernst Tiedemann som administrerende direktør for Force Technology pr. 30. april 2016, og indtræder samtidigt som bestyrelsesformand for den nye organisation. Med i den nye bestyrelse indtræder også Deltas bestyrelsesformand Jesper Haugaard.

Ernst Tiedemann overlader den 1. maj 2016 stafetten til den nye administrerende direktør Øjvind Andersen Clement, der i dag fungerer som økonomidirektør i Force Technology. Han udgør direktionen for det fusionerede selskab sammen med Deltas hidtidige administrerende direktør Juan Farré, som bliver teknisk direktør.

- Ernst Tiedemann har som administrerende direktør haft en afgørende betydning for Force Technology. Han var den bærende kraft igennem 90ernes kraftige ekspansion, og siden han i 2000 overtog som administrerende direktør, har Force Technology firedoblet omsætningen og med konstant positiv bundlinje, fortæller bestyrelsesformand Erik Søndergaard.

Fakta om fusionen

Force Technology er fortsættende juridiske enhed med virkning fra 1. januar 2016.

Det nye selskab, som har godt 1.600 medarbejdere og over 1,5 milliarder kroner i omsætning, har en erklæret målsætning om at blive Nordens foretrukne, uvildige service- og videnpartner i udvalgte teknologiske brancher.

Force Technology-koncernens koncernledelse består pr. 1. maj 2016 udover moderselskabets direktion af de administrerende direktører i Force Technology Norway AS og Force Technology Sweden AB, Henning Arnøy og Hans Ole Olsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093