23948sdkhjf

Vind bidrager positivt til resultatet på Sydfyn

Afkastet fra 20 vindmøller trækker op, mens engangsomkostninger trækker resultatet hos Sydfyns Elforsyning ned.
Regnskabsåret 2015 bød på det bedste resultat før renter i Sydfyn Elforsynings (SEF) historie.

En række engangsudgifter trækker dog det samlede resultat ned. Men da det er engangsudgifter, og resultatet før renter samtidig er stærkt forbedret, anser ledelsen alligevel årets resultat for tilfredsstillende.

- Vi har netop afsluttet vores årsregnskab for 2015, og vores resultat før renter var det bedste vi nogensinde har præsteret, men det samlede resultat var lavere end tidligere fremsatte forventninger, orienterer Anders Banke, der er administrerende direktør hos SEF.

Nettoomsætning udgjorde i 2015 243 mio. kr., hvilket var en lidt højere end 2014, hvorimod driftsresultatet på næsten 15 mio. før finansielle poster steg over 50 % i forhold til 2014. Det samlede resultat for 2015 før skat blev på -13 mio. kr.

- Når vi kaster et blik på vores finansielle poster, så var der et lavt afkast på vores værdipapirer, og derudover havde året en del engangsomkostninger. De finansielle engangsomkostninger udgør samlet set 19 mio. kr. og inkluderer værdireguleringer af aktier i Waoo og Energi Danmark, realisering af el-handelskontrakter med negativ værdi samt omkostninger i relation til aftalen med SE/Stofa, således er en stor del af engangsomkostningerne henført til Stofa aftalen, fortæller Anders Banke.

Ifølge Anders Banke gjorde engangsomkostningerne i 2015, at SEF undgår store nedskrivninger på fibernettet, og han oplyser samtidig, at korrigeret for posterne af engangskarakter havde koncernen givet et overskud før skat på ca. 6 mio. kr.

Vindenergi overrasker
I 2014 købte SEF 19 vindmøller og nåede dermed op på i alt 20 vindmøller. 2015 blev dermed første år, hvor alle SEF’s vindmøller bidrog til hele regnskabsperioden.

- Afkastet på vindstrøm var bedre, end vi havde forventet. Vores investering i vindmøller har givet et særdeles tilfredsstillende resultat før renter på 17 mio. kr., og det var ca. 2 mio. kr. bedre end forventningerne. Med dette afkast er vindmøllerne den bedste investering i SEF’s nyere historie, og vi har aktivt draget nytte af den viden, vi har i huset med henblik på at gøre en god forretning - og samtidigt bidrager det jo positivt til et bedre miljø, siger Anders Banke.

SEF satser fortsat på, at vindenergi skal bidrage væsentligt til SEF’s resultater i fremtiden, mens man påregner en faldende omsætning i 2016 grundet flytningen af dele af omsætningen fra fiberforretningen flyttes til Stofa.

Resultatet forventes at være positivt før skat i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078