23948sdkhjf

12 selskaber vil bore efter olie og gas i Nordsøen

Energiministeren uddeler idag 16 nye tilladelser til 12 selskaber som vil bore efter olie og gas i Nordsøen. Se listen over de 12 selskaber her.
Der er stadig udsigt til nye forekomster af olie og gas i Nordsøen, som det kan betale sig hente op af undergrunden.

Det var vurderingen fra 12 selskaber, som har ansøgt Energistyrelsen om at få lov at undersøge den danske del af Norsøen.

- Jeg er glad for i dag at kunne meddele 16 nye olie- og gastilladelser ude i Nordsøen, som er resultatet af syvende udbudsrunde. Med de lave oliepriser, vi oplever for tiden, må det siges at være et flot resultat, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Den danske olie- og gasproduktion vil være faldende i de kommende årtier, hvilket sætter statens indtægter og Danmarks selvforsyning med olie og gas under pres.

Med de 16 nye tilladelser kan der potentielt gøres nye fund eller anvendes ny teknologi, der øger indvindingen af olie og gas fra Nordsøen.

- Indtægterne fra Nordsøen er vigtige for at finansiere vores fælles velfærdssamfund og videre grønne omstilling. Gennem tiden har den danske olie- og gasproduktion i Nordsøen indbragt statskassen over 400 mia. kr. og skabt en styrkeposition på olie- og gasområdet med tusindvis af arbejdspladser, som vi skal fastholde mange år ud i fremtiden. Derfor håber jeg, at disse nye tilladelser vil føre til nye kommercielle fund, der kan fastholde arbejdspladser og indtægter til statskassen, siger energi-, forsynings- og klimaministeren.

16 nye tilladelser til 12 selskaber
De nye efterforskningstilladelser i syvende udbudsrunde afspejler, at olieefterforskning er international.

Tilladelserne gives til selskaber, der udover Danmark kommer fra Storbritannien, Nederlandene, Italien og USA.

Samtidig byder runden på en blanding af aktører, der er velkendte på dansk sokkel, og selskaber, der skal modtage deres første tilladelse til aktiviteter i den danske Nordsø.

- Syvende udbudsrunde viser, at såvel velkendte samarbejdspartnere fra branchen som nye selskaber, der med uddelingen i dag modtager deres første danske tilladelser, har appetit på at udvikle projekter i Nordsøen. Det ser jeg som tegn på langsigtet optimisme trods aktuelle udfordringer, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Følgende selskaber modtager tilladelser i dag:

  1. Ardent Oil (Denmark) S.A.
  2. Dana Petroleum Denmark B.V.
  3. Danoil Exploration A/S
  4. DEA Deutsche Erdoel AG
  5. DONG E&P A/S
  6. Dyas B.V.
  7. Edison International S.P.A.
  8. Hansa Hydrocarbons Ltd.
  9. Hess Denmark ApS
  10. Nordsøfonden
  11. PA Resources UK Ltd.
  12. Wintershall Noordzee B.V.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094