23948sdkhjf

70 MW solcelleanlæg på vej ved Vordingborg

Grøn SolEnergi ApS vil opføre et stort solcelleanlæg på et område tiltænkt vindmøller i Vordingborg Kommune.
Teknik- og Miljøudvalget i Vordingborg Kommune skal i denne uge tage stilling til et forslag om opførelsen af et solcelleanlæg på et 100 ha stort område i Barmosen nord for Vordingborg.

Det er Grøn Solenergi ApS, der på vegne af Rosenfeldt Gods, har fremsendt forslaget om solcelleanlægget, der opføres i et område, der oprindeligt var tiltænkt vindmøller.

- Barmosen er et af de potentielle områder til vindmøller, men planlægningen for vindmøller i Vordingborg Kommune udsat til resultatet af de statslige helbredsundersøgelser foreligger ultimo 2017), oplyser klimakoordinator i Vordingborg Kommune Karsten Kolle i en mail til Energy Supply.

- Der er både plads til vindmøller og solceller i Barmosen - de ansøgte solceller kun fylder 100 ha., så der er stadig masser af arealer tilbage. I forhold til Vordingborg Kommunens strategiske energiplan og kommunens deltagelse i EU’s borgmesterpagt, så er det underordnet om energien kommer fra sol eller vind, understreger Karsten Kolle i mailen.

Solcelleanlægget i Barmosen vil med sine 70 MW kunne producere 67.000 Mwh el om året.

Vordingborg Kommune har indtil videre blot modtaget en forespørgsel fra lodsejer, Rosenfeldt Gods, og Grøn SolEnergi Aps, og der er derfor lagt op til politisk igangsættelse af planprocessen. Hvornår etableringen af anlægget går i gang afhænger af planprocessen og projektudvikleren.

- Men første halvdel af 2017 er nok realistisk, oplyser Karsten Kolle.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094