23948sdkhjf

Nyt elmarked bliver næppe premierebrag

De nye regler på elmarkedet fra 1. april bliver næppe en turbo-revolution med et eksploderende antal kundevandringer og et hav af nye produkter.
Det viser en rundspørge, Nyhedsbladet Dansk Energi har foretaget blandt 23 danske elhandlere.

Konkret tror lige knapt halvdelen på, at det vil give flere eller langt flere leverandørskift, når en kunde ikke længere får to forskellige regninger for henholdsvis transport af el og forbrug af el, mens ni tror, at antallet vil være uændret. Sidste år satte antallet rekord, da 7,3 procent af kunderne skiftede elleverandør.

- Der er ingen tvivl om, at det har generet kunder, der har skiftet selskab, at de har fået to regninger. Den hindring forsvinder i hvert fald 1. april. Vi tror nok, at vi vil se lidt flere leverandørskift. Fordi forsyningspligten forsvinder, og man som kunde ikke automatisk bliver tildelt en leverandør, men man skal selv gøre et valg, siger Arne Melgaard, der er indkøbs- og produktansvarlig i Energinord til Nyhedsbladet.

Nogenlunde samme melding lyder fra Netto Power, der er et elselskab med omtrent tre år på bagen - og som er uden for Dansk Energis medlemskreds.

- Vi kommer til at se en lille bølge, hvor der bliver en lille smule opmærksomhed om det, men jeg forventer ikke, det vil vælte ind med kunder, siger direktør Frank Bengtsson.

- Vi har det mest usexede produkt i verden. Det er jo noget folk forventer, de har – og de vågner ikke om natten og tænker, at de hellere må skifte elleverandør, fortsætter han og peger på, at med skatter og afgifter på cirka 60 procent af elregningen, er det en meget lille andel, som er udsat for konkurrence.

Lang tilbagebetalingstid
Samtidig viser en beregning fra Dansk Energi, at der vil gå 23 år før den samlede investering på 1,2 mia. kr. i Engrosmodellen, og den opgraderede DataHub vil være tjent hjem via lavere forbrugerpriser. Beregningen hviler bl.a. på en antagelse om, at forstærket konkurrence i elmarkedet kan skære 10 procent af elhandlernes bruttoavance på 345 kr. pr. husstand om året ifølge Copenhagen Economics:

- Jeg forventer selvfølgelig, at den 1. april bliver et skridt på vejen til bedre muligheder og lavere priser. Jeg forventer ikke, at markedet vil forandre sig markant fra den ene dag til den anden. Dels fordi der i dag allerede er konkurrence. Det tager noget tid, før folk tager det til sig. Men det er de sidste brikker i forhold til at gøre det overskueligt, siger energiordfører Jens Joel (S) til Nyhedsbladet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094