23948sdkhjf

Tre elselskaber har anvendt vildledende pris-markedsføring

Man må ikke markedsføre sig som billigst - med mindre det kan dokumenteres.

Siden sommeren 2016 har Forbrugerombudsmanden behandlet forskellige klager over energivirksomheder. Det har bl.a. resulteret i, at Forbrugerombudsmanden har meddelt tre virksomheder, at deres prismarkedsføring var i strid med markedsføringsloven.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om følgende virksomheder: 

  • NettoPower ApS
  • OK a.m.b.a
  • EnergiNord A/S

Forbrugerombudsmanden vurderede, at virksomhedernes prismarkedsføring var vildledende.

- Energivirksomhederne har markedsført sig som billigere end konkurrenterne uden at kunne dokumentere rigtigheden af udsagnet. Det må de ikke, og derfor har jeg meddelt virksomhederne, at de fremover skal overholde markedsføringsloven, siger Forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen.

Mangler dokumentation
Alle tre virksomheder har markedsført sig med, at de var de billigste på markedet. En lovlig anvendelse af billighedsudsagn kræver, at rigtigheden af angivelsen kan dokumenteres. 

NettoPower ApS havde på forsiden af et dagblad i januar 2015 annonceret med, at selskabet var ”Danmarks billigste Elselskab”. Selskabet kunne dog ikke dokumentere, at det var billigst i januar 2015, og virksomheden bekræftede, at der var tale om en fejl. 

Ok a.m.b.a. havde i januar 2015 anvendt udsagnet ”Billigst på el-pristavlen.” Selskabet kunne ikke dokumentere rigtigheden af udsagnet, og der var dokumentation for, at selskabet den 8. januar 2015 ikke var billigst. 

EnergiNord A/S anvendte i 2015 udsagnet ”Vælger du Markedspris, får du markedets laveste pris”. Her kunne selskabet heller ikke dokumentere rigtigheden af udsagnet.

Klager over andre
Forbrugerombudsmanden har også behandlet en klage mod virksomheden Trefor (EWII). Virksomheden havde oplyst i en pressemeddelelse, at selskabet gav prisnedsættelse til loyale kunder. Pressemeddelelsen kunne give forbrugerne det indtryk, at besparelsen kun kom de kunder, som købte el hos Trefor, til gode.

Besparelserne kom dog alle de kunder, som boede i Trefors netområde til gode, uanset hvilket energiselskab forbrugerne havde et elabonnement hos. Forbrugerombudsmanden har derfor indskærpet reglerne i markedsføringslovens § 3, stk. 1, over for virksomheden.

Endelig har Forbrugerombudsmanden bedt virksomheden Struer Strøm om at opdatere sin hjemmeside, så de oplysninger, der bliver givet på hjemmesiden, bringes i overensstemmelse med de nye regler, der gælder efter engrosmodellens ikrafttræden.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094