23948sdkhjf

5 MW solceller sniger sig ind i vindmøllepark

Vattenfall etablerer 5 MW solceller for foden af vindmøllerne i vindparken Parc Cynog i Wales. Det er energiselskabets første solcellepark, men ikke den sidste, lyder det fra energigiganten.
Vindmølleparken Parc Cynog i Wales har med sine elleve vindmøller eksisteret i 14 år. Nu bliver parken transformeret til en sol- og vindmøllepark, når Vattenfall opfører sin første solcellepark på 5 MW.

- Vind- og solenergi komplementerer hinanden rigtig godt, da solen skinner meget om sommeren, mens der om vinteren ofte er ret blæsende. Ved at bygge solcelleparken i forbindelse med en vindmølleparken opnår vi en række synergier. Ikke mindst i forbindelse med de eksisterende elektriske installationer, som kan bruges til sende strøm fra både sol og vind ud i nettet, fortæller Claus Wattendrup, direktør for Business Development hos Vattenfall.

Denne kommercielle investering i sol-energi øger Vattenfalls portefølje inden for vedvarende energi, og selskabet ser nu efter flere muligheder for at kombinere solenergi med vindenergi.

- Solenergi er en velafprøvet teknologi og omkostningerne er for nedadgående. Strømproduktion fra solceller vil stige i de kommende år, og er derfor en voksende sektor for Vattenfall, siger Claus Wattendrup.

Solcelleparken Parc Cynog består af 18.860 solcellepaneler og vil, når den står færdig, have en installeret kapacitet på 4,99 MW, som kan forsyne 1.441 husstande med strøm.

I øjeblikket græsser får på jorden mellem vindmøllerne, og det vil de fortsætte med efter installering af de mange solceller.

Parken ventes at levere den første strøm til nettet i Wales i slutningen af marts 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172