23948sdkhjf

DI: Fornuftig finanslov for Danmark

Den offentlige økonomi har for længe kørt på kanten af det ansvarlige. Derfor er det positivt for Danmark og dansk erhvervsliv, at regeringen og forligspartierne har indgået en finanslov, der holder igen i de offentlige udgifter. Men DI mener, at Folketingets partier bør prioritere en større del af de offentlige udgifter til investeringer i områder som forskning og uddannelse.
- Det er en fornuftig finanslov, som viser, at regeringen og forligspartierne tager udfordringerne i dansk økonomi alvorligt. Den offentlige økonomi har for længe kørt lige til – og over – kanten. Derfor er det godt nyt for Danmark og dansk økonomi, at vi holder lidt igen i de offentlige udgifter, siger adm. direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri.

Ifølge DI trækker det i den rigtige retning, at partierne med aftalen om finansloven sænker den såkaldte NOx-afgift, så danske virksomheder stilles bedre i konkurrencen med udlandet om de globale ordrer. DI havde dog gerne set afgiften helt afskaffet som tidligere varslet af regeringen.

- NOx-afgiften har i mange år været en klods om benet på ellers konkurrencedygtige danske virksomheder, så det forbedrer bestemt vores muligheder for at vinde ordrer og skabe job i Danmark, at afgiften nu sænkes, siger DI’s adm. direktør.

DI glæder sig over, at regeringen og forligspartierne med aftalen giver bedre vilkår ved generationsskifte i familieejede virksomheder og for ejerskifte til erhvervsdrivende fonde. Karsten Dybvad kvitterer samtidig positivt for, at danske virksomheder igen får mulighed for at tildele medarbejderaktier som en del af lønpakken, uden at medarbejderen skal betale indkomstskat af værdien, før aktierne sælges.

- Det er en klar forbedring for især vores mindre vækstvirksomheder og iværksættere, at de får bedre muligheder for at bruge medarbejderaktier som del af lønnen og på den måde får nemmere ved at rekruttere og fastholde dygtige nøglemedarbejdere, siger Karsten Dybvad.

Han opfordrer dog politikerne til i de kommende år at skrue op for investeringerne i forskning og uddannelse.

- Danmark er et af de dyreste lande i verden af drive virksomhed i, så vi kan kun konkurrere, hvis vi samtidig er de mest talentfulde og innovative. Derfor er det vigtigt, at vi prioriterer flere af de offentlige udgifter til investeringer i forskning og uddannelse, der gør Danmark stærkere. Det bliver en vigtig opgave for politikerne i de kommende år. Vi har ikke mindst brug for at uddanne mange flere dygtige faglærte. Det bør være en klar prioritering for Danmark, siger Karsten Dybvad.

Han peger på, at politikerne blandt andet kunne finde flere penge til uddannelse ved at fjerne det ekstra, sjette SU-år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109