23948sdkhjf

Slam- og varmeaftale på bornholmsk

Bornholms Forsyning og Biokraft har netop indgået en ny varmeaftale og en ny slamaftale. Sidstnævnte betyder en investering på 15 mio. kr. i nyt anlæg hos Biokraft.
På et pressemøde mandag blev der givet håndslag. På slam og varme.

Biokraft og Bornholms Forsyning indgik nemlig en ny varmeaftale om varmeforsyningen i Lobbæk og Aarkirkeby, samtidig med at man blev enige om at etablere et helt nyt slam-samarbejde. Det skriver Bornholms tidende.

Slam til Biokraft
Biokraft skal frem over modtage slam fra Bornholms Forsynings Renseanlæg. Det kræver en ny produktionlinje til 15 mio. kr. Produktionlinjen skal gøre det muligt for Biokraft at modtage og behandle netop slam fra Bornholm Forsynings Renseanlæg men også madrester fra Bofa og blodprodukter fra Danish Crown.

Projektet forventes godkendt på Biokrafts bestyrelsesmøde i december måned.

- Herefter vi kan skabe en fordel både for rensningsanlægget og for Biogasanlægget således, at det bliver billigere for vores rensningsanlæg på Bornholm, og det kan skabe merværdi i biogasanlægget i Aakirkeby, sagde formand for Østkraft og Biokraft Knud Andersen.

Ny varmeaftale
Samtidig med slam-aftalen blev der indgået en ny varmeaftale, parterne i mellem, og den har været længe undervejs.

Formand for Bornholms Forsyning Per Ole Petersen fortalte ved pressemødet, at det efter års tovtrækkeri endelige var lykkedes at blive enige om den pris, Bornholms Forsyning skal betale Biokraft for den varme, Biokraft leverer til fjernvarmesystemet i byerne Lobbæk og Aakirkeby.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11