23948sdkhjf

Vinduesproducent finder kæmpe energibesparelse

Lokale virksomheder i Thisted Kommune tilbydes energiscreeninger. SRT Energirådgivning fandt energibesparelser på 850.000 kWh hos vinduesproducenten Idealcombi.
I samarbejde med uafhængige energirådgivere tilbyder Thisted Kommune energiscreeninger til lokale virksomheder.

Hos vinduesproducenten IdealCombi A/S i Hurup Thy har de takket ja til tilbuddet om en energiscreening af deres produktionshaller, som har et areal på 100 000 m². Her fandt SRT Energirådgivning energibesparelser på 850.000 kWh, hvilket svarer til 40 husstandes årlige energiforbrug.

- Idealcombis produkter er blandt de absolut mest energirigtige på markedet, derfor ønsker vi også selv at gå foran og reducere energiforbruget i produktionen, fortæller direktør Mikael Søgaard fra IdealCombi og tilføjer:

- Vores miljøpolitik bliver løbende revideret og optimeret, så vi kontinuerligt sikrer et reduceret energiforbrug og en reduceret miljøbelastning, fortæller Mikael Søgaard.

En energirigtig produktion sender også et grønt signal til kunderne og sikrer lokale arbejdspladser.

Uvildig energirådgivning
Initiativet er en del af Thisted Kommunes Energi- og Ressourcepolitik, og i 2016 bliver der igen åbnet for en ny pulje af screeninger, der foretages af en række uafhængige og uvildige energirådgivere.

- Vi ved, at der er mange virksomheder, som kan få gavn af en energiscreening og opnå en bedre driftsøkonomi, fortæller SRT Energirådgivnings indehaver Simon Rude Thøgersen og fortsætter:

- Og ved at benytte en uvildig energirådgiver, opnår virksomhederne det højeste energitilskud, da energirådgiveren selv bestemmer, hvilket energiselskab energibesparelsen sælges til. Formålet er ikke at sælge bestemte produkter eller løsninger men udelukkende at rådgive virksomhederne om, hvilke energibesparelser de kan opnå, forklarer Simon Rude Thøgersen

Inspiration til virksomhederne
Efter finanskrisen er fokus blevet rettet mod omkostninger, og mange virksomheder har opdaget, at der er mange penge at spare gennem energioptimering. Bankerne ser også mere positivt på eventuelle lån til energiforbedringer i virksomheden, især når rentabiliteten er veldokumenteret i en energirapport.

- Resultatet fra energiscreeningerne skal ses som inspiration til virksomhederne over, hvilke besparelser de kan opnå ved at følge anvisningerne. Det er helt op til virksomhederne i hvor stort omgang, de ønsker at gennemføre anbefalingerne, og de har mulighed for at plukke i forslagene alt efter, hvad der passer bedst ind i deres strategi, udtaler erhvervskonsulent i Thisted Kommune Peter Brandt Larsen og fortsætter:

- Ved at gennemføre energirenoveringerne opnår virksomhederne en reduktion af deres energiudgifter, hvilket både giver en bedre bundlinje og bedre konkurrenceevne. Derudover skaber de grønne investeringer arbejde til lokale håndværkere, afslutter Peter Brandt Larsen.

Målet hos Thisted Kommune er at gennemføre 25 screeninger hvert år fra 2015 til 2018, og i år er målet nået.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078