23948sdkhjf

Krüger sender dansk vandteknologi til Korea

Billund BioRefinery er et fyrtårn for hele vandsektoren og skal øge ekstportmulighederne for dansk miljøteknologi. Nu har Krüger hevet de første kontrakter i land, takket være demonstrationsanlægget i Billund.
I september besøgte en sydkoreansk delegation Billund BioRefinery, hvilket blev blev udslagsgivende for en efterfølgende aftale om, at Krügers ExelysTM-teknologi skal implementeres på to eksisterende renseanlæg i Yeosu og Geoje.

Det er to forsyningsselskaber i henholdsvis Yeosu og Geoje, der har valgt Exelys-processen som fremtidens teknologi.

Aftalerne er underskrevet og designarbejdet er startet.

Demo-anlæg stor betydning
Billund BioRefinery blev etableret med støtte fra MUDP og VTUF for at etablere et fyrtårn for hele vandsektoren og øge ekstportmulighederne for dansk miljøteknologi. Og netop støtten til demonstrationsanlægget har haft stor betydning for den nye succes.

- Vi havde ikke fået kontrakten med koreanerne, hvis de ikke havde haft mulighed for at besøge et anlæg og møde en dansk forsyning, pointerer Leif Bentsen, adm. direktør i Krüger, og fortsætter:

- Samarbejdet med Billund Vand og kommune er meget vigtigt for os og muligheden for at demonstrere ny teknologi er altafgørende for eksport af vores teknologi - vækst og flere arbejdspladser kommer ikke af sig selv.

Eksport direkte til udlandet
Repræsentanter for de to koreanske kommuner og fra den statslige myndighed for bæredygtig udvikling fik både mulighed for at se anlægget og ikke mindst møde Billund Vand A/S og høre om deres ambitioner.

- Dette salg viser, hvad der kan komme ud af, at offentlige og private virksomheder går sammen. Det er første gang, at et fælles fyrtårnsprojekt for vandteknologi bliver eksporteret direkte til en udenlandsk kunde. Vi er blandt verdens bedste til vandteknologi i Danmark, og det har potentiale til at skabe tusindvis af arbejdspladser, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

- Vi bygger et fyrtårn, der allerede nu beviser sit værd og viser vejen for dansk miljøteknologi - både ind i fremtiden og ud i verden. Vi er stolte over, at Billund BioRefinery fra det første spadestik har nydt stor bevågenhed, men vi er endnu gladere for, at det allerede nu bidrager til dansk eksport og danske arbejdspladser, siger en glad Ole P. Johnsen, adm. direktør i Billund Vand A/S."

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093