23948sdkhjf

5.000 vandeksperter fra hele verden på vej til København

Danmarks fører position inden for vandteknologi cementeres med afholdelsen af World Water Congress & Exhibition. Potentialet for danske vandvirksomheder er stort, lyder det,
The International Water Association (IWA) har netop valgt Danmark som vært for verdenskongressen World Water Congress & Exhibition i 2020. Kongressen, der er den største af sin art, forventes at trække 5.000 branchefolk til Bella Center i København og cementere Danmarks førerposition inden for vandteknologi.

Det bliver København, der skal være vært for World Water Congress & Exhibition, i 2020, lyder meldingen fra Bruxelles, hvor The International Water Associations generalforsamling netop nu finder sted. København vandt værtskabet foran Glasgow og Prag efter en lang og målrettet indsats fra den danske værtskomite, der bl.a. tæller Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA), forsyninger, organisationer og private virksomheder fra vandsektoren, Københavns Kommune, Region Hovedstaden, DTU og Wonderful Copenhagen.

Godt udstillingsvindue
De massive globale vandudfordringer medfører stor efterspørgsel på dansk vandteknologi, og udenlandske delegationer valfarter hvert år til Danmark for at se, hvordan vandselskaberne arbejder med rent drikkevand, rensning af spildevand og dæmmer op for konsekvenserne af klimaforandringer.

- Danske vandløsninger er i verdensklasse, og det bliver et godt udstillingsvindue, at tusindvis af erhvervsfolk og eksperter nu kommer til København. Potentialet er stort. Fordobler vi eksporten af vandteknologi inden 2025, vil det kunne skabe op mod 4.000 jobs. Så det er en stor gevinst, at det er lykkedes at tiltrække kongressen til Danmark, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Københavns Kommune er entusiastisk over de mange udenlandske forskere og erhvervsdelegationer, der vil strømme til den danske hovedstad i forbindelse med IWA’s verdenskongres.

- København er i front, når det handler om at skabe bæredygtige løsninger på vandområdet. Det er en stor anerkendelse af vores by, at vi igen tiltrækker en så vigtig kongres til København. Værtskabet er en stor gevinst for vores grønne virksomheder og vil være med til at skabe vækst og arbejdspladser i hele landet, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

En unik mulighed
I Region Hovedstaden ser man begejstret på kongressen, som regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) kalder en unik mulighed for at sælge danske løsninger til udlandet, tiltrække investeringer og skabe vækst. Hun siger:

- Verdenskongressen bliver et globalt udstillingsvindue for hele Greater Copenhagen som miljømetropol, hvor vi har stærke virksomheds- og forskningsmiljøer indenfor vand- og miljøteknologi. Det er en unik mulighed for at vise internationale eksperter og beslutningstagere, at vi prioriterer en god livskvalitet for borgerne i grønne omgivelser med rent vand – fra drikkevandet i hanerne til havnebad og strandparker.

Formand for IWA’s danske Nationalkomite, Helle Katrine Andersen, ser frem til at byde sine branchekollegaer velkommen i København.

- Vi har arbejdet målrettet på projektet i flere år. Kongressen understøtter Vandvision2015 og den danske vandbranches ambitioner om at være helt i front.Danmark er kendt for sine holistiske løsninger, der ikke kun løser vand- og klimaproblemer, men også skaber grønne, levende byer med rekreative områder og høj livskvalitet. København er i den forbindelse et levende vandlaboratorium for innovative danske vandløsninger, siger Helle Katrine Andersen.

Ud over World Water Congress & Exhibitions markante vidensøkonomiske effekt genererer de 5.000 delegerede en estimeret turismerelateret omsætning til København og Region Hovedstaden på mere end 90 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076