23948sdkhjf

IRoof Solar tester harmonika-montage-system til solceller

iRoof Solar indvier storskala testanlæg: 124 standard solcellepaneler monteret som en harmonika på taget af Uldum Højskole.
Onsdag den 23. september 2015 indvier Uldum Højskole sit nye solcelleanlæg.

Anlægget skal - udover at dække 23 procent af højskolens årlige energiforbrug – bekræfte iRoof Solar i at deres nyudviklede montage-koncept fungerer.

Bag montagekonceptet ligger næsten to års udvikling på ganske almindelige standard solcellepaneler.

- Der er simpelthen ikke for to kroner raktevidenskab i det her. Vi har haft som hovedformål at skabe en ny løsning med ganske almindelige standardpaneler, fortæller direktør i iRoof Solar Jens Borelli-Kjær.

En lise for øjet
IRoof lagde fra land i 2013 med et EUDP-tilskud i ryggen og med to mål for øje: at skabe en solcelleløsning til landets tage, der ser pæn ud, og som sikrer en bedre ventilation.

- Det primære har simpelthen været at skabe en pæn løsning uden at skulle anvende specialfremstillede solcellepaneler. Og det er med vores harmonika-montagesystem, der gør at solcelleanlægget dækker hele tagert, lykkedes ganske godt, fortæller Jens Borelli-Kjær og tilføjer:

- Det andet mål med udviklingen har været at sikre en bedre ventilation. Og det er også lykkedes og og vi ventilerer nu på alle fire sider af panelet.

Montagesystemet fungerer ved at der er sat forlængerplader på siderne af solcellepanelet og i top og bund.

- De overlapper hinanden og vi kan trække hele solcelleanlægget ud og ind som en harmonika, tilføjer Jens Borelli-Kjær.

Pilotprojektet i Uldum
Forud for etableringen af de 140 solcellepaneler i Uldum går seks-syv måneders test af et mindre anlæg på ni paneler. Det har været installeret ved Vitrals fabrik i Litauen.

- En ting er at sætte et lille anlæg op – noget andet er at sætte 140 paneler op. Nu får vi prøvet vores montage af i praksis på et stort anlæg, fortæller Jens Borelli-Kjær.

Projektet i Uldum er som nævnt et pilotprojekt, men med det er iRoof Solar klar til at gå kommercielt i gang.

- Nu har vi testet på et lille anlæg, sat et stort op i Uldum. Nu går vi i gang med markedsføringen, siger Jens Borelli-Kjær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093