23948sdkhjf

Danmarks største solcelleanlæg på vej

Sent mandag aften blev der - foreløbig - sagt ja tak til en ansøgning fra Bregentved Gods om opsætning af 100 megawatt solceller på 155 hektar landbrugsjord.
Der er tale om et af de største solkraftværker i Europa, som vil kunne forsyne omkring 28.500 almindelige husstande med elektricitet. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Prisen vil nærme sig én milliard kroner, og de enorme arealer, der skal dækkes med solceller bliver synlige i landskabet.

- Solceller er ikke så synlige som vindmøller, og de støjer ikke på samme måde. Men solceller er ikke pæne i manges øjne, erkender godsdirektør Anders Dolmer.

- Projektet vil passe godt ind i Faxe Kommunes klimastrategi. Den politiske beslutning er første skridt i at finde ud af, om det overhoved kan lade sig gøre, ikke mindst økonomisk, siger han.

Erhvervs- og kulturudvalgets formand Dorte Nybjerg understreger, at forslaget til solcellernes placering ikke skal betragtes som endeligt.

- Det skal fastlægges i et projekt, og efterfølgende skal der laves en lokalplan, siger hun til Dagbladet Ringsted.

- Beboerne i området lige øst for motorvejen vil blive naboer til solcellerne, og ønsker vi så mange solceller så tæt på byen? Vil det ødelægge herlighedsværdien. Og ønsker vi at forbinde Haslev med solceller? Det hele skal nu bearbejdes, siger Dorte Nybjerg efter vedtagelsen i erhvervs- og kulturudvalget.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078