23948sdkhjf

Boretårnet peger mod nordøst

Det er mest sandsynligt, at boretårne vil skyde op i den nordøstlige del af Nordsjælland i jagten på skifergas.
I hvert fald hvis man spørger De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).

I en videnskabelig redegørelse mellem GEUS og USA’s Geologiske Undersøgelse (USGS) er konklusionen, at det mest velegnede sted at bore efter skifergas er i den nordøstlige del af Nordsjælland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har objektivt set på, hvor skiferen har størst lødighed og kombineret det med, hvor højt gassen ligger. Det område, det er oplagt at undersøge først, er der, hvor skiferen ligger tættest overfladen og har en høj lødighed. Det er i den nordøstlige del af Nordsjælland - omkring Helsingør, siger Niels Schovsbo, reservoir geolog fra GEUS, som står bag redegørelsen.

Efterforskningen efter skifergas i Nordjylland og Nordsjælland ledes af Total E&P Denmark B.V. Selskabet er i gang med at analysere en stor overflyvningsundersøgelse af Sjælland og har ikke udpeget særlige interessante områder.

- Vi har ikke udpeget nogen bestemt interessante områder endnu. Resultaterne fra overflyvningerne analyserer vi stadig på. Det er rimelig komplekst. De endelige analyser skal sammen med resultatet af boringerne i Nordjylland være med til at afgøre, om vi skal lave seismiske undersøgelser i Nordsjælland, og hvor de i så fald skal være, siger Henrik Nicolaisen, projektkoordinator hos Total til Frederiksborg Amts Avis.

I Nordøstsjælland er der ikke glæde over at være geologernes foretrukne mål. Flertal i byrådene i både Gribskov og Helsingør har ligesom andre nordsjællandske kommune tilsluttet sig et fælles brev til miljøminister Kirsten Brosbøl (S), hvor de tager afstand fra, at der indvindes skifergas i Nordsjælland.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094