23948sdkhjf

Scanenergi konsoliderer og tilpasser sig

Efter et utilfredsstillende resultat for 2014 melder Scanenergi ud med positive om end konservative forventninger til 2015.
Danmarks energiforbrug faldt med knap 5 % i 2014. Der er tale om en betydelig volumennedgang, som kombineret med generel øget konkurrence har lagt pres på den danske energisektor i det forgangne år.

Scanenergi-koncernen har lige som sine konkurrenter mærket det øgede pres i markedet. Regnskabsåret 2014 viser et resultat for koncernen som helhed på -73 mio. kr. før skat, hvilket er utilfredsstillende.

Scanenergi har derfor justeret sine forventninger til kundernes forbrugsvolumen og indført en ændret opfølgning på volumenafvigelser. Derudover er foretaget en korrektion af årsresultatet for at imødegå fremtidige afvigelser.

Det utilfredsstillende resultat for 2014 har været forventet grundet opkøbet af Danfoss Solutions i 2012.

Derudover har justeringer i selskabets struktur og organisering lagt pres på resultatet i form af en række engangsomkostninger, der alle er afholdt i 2014 som en del af koncernens 2020-strategi med fokus på en mere profitabel drift.

Trimmet til fremtidens udfordringer
Et resultatmæssigt usædvanligt år for Scanenergi-koncernen skal dog ifølge bestyrelsesformand Jacob Møller også opfattes som investeringer i Scanenergis fremtidige fundament:

- Igennem 2014 har Scanenergi foretaget tilpasninger i virksomhedens forretningsomfang og ændret fokus på virksomhedens forretningsområder. Derudover har vi foretaget omstrukturering og ændringer i organiseringen af opgaveløsningen. Disse tilpasninger har naturligvis lagt pres på resultatet, men opfattes samtidig som investeringer i Scanenergis fremtidige fundament. Scanenergi står dermed godt rustet og trimmet til 2015, hvor starten på året allerede viser gode og solide takter.

På trods af den øgede konkurrence i energisektoren har Scanenergi gennem 2014 indgået en række aftaler med kunder om energioptimeringsprojekter, der rækker flere år ud i fremtiden.

Scanenergi er kommet godt fra start i 2015 efter et tilfredsstillende positivt resultat i 1. kvartal.

Ny ledelse er på plads
Scanenergi har samlet koncernens kunderettede aktiviteter under en samlet ledelse med fokus på samarbejde på tværs af koncernens selskaber og afdelinger med henblik på at skabe synergi til gavn for kunderne.

Pr. 1. maj 2015 har Scanenergi ansat Jens Jacobsen som ny CEO for koncernen. Ledelsen består nu af CEO Jens Jacobsen, CFO Kim Hertz og COO Kristian Breitenbauch, alle fra Scanenergi, samt Ejnar Smidt Hansen, der er CEO i datterselskabet Scanenergi Solutions.

Samlet set forventer Scanenergi et positivt resultat i 2015 i niveauet 8-10 mio. kr.

De positive forventninger skal ses i lyset af forventede forbedringer i driftsresultatet for Scanenergi Solutions, øget aktivitet og fokusering i moderselskabet, samt en generel trimning af koncernen til de aktuelle markedsforhold.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094