23948sdkhjf

Politianmeldelse af Neas Energy

Opdateret. Energitilsynet har bedt SØIK om at undersøge om NEAS Energy har overtrådt forbuddet mod markedsmanipulation.
Energitilsynet har anmodet Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) om at indlede en politimæssig efterforskning af, om NEAS Energy har overtrådt forbuddet mod markedsmanipulation i forbindelse med handel med energiprodukt på det danske engrosmarked for naturgas.

Efterforskningen skal afdække om artikel 5 i REMIT-forordningen er overtrådt.

REMIT-forordningen skal fremme fair konkurrence på engrosmarkedet og forbyder derfor markedsmisbrug i form af insider-handel og manipulation på markedet.

Det er første gang, at Energitilsynet overdrager en sag af denne karakter til SØIK til politimæssig efterforskning.

Neas Energy om anmeldelsen
Neas Energy oplyser på sin hjemmeside at anmeldelsen fra Energitilsynet omhandler en enkeltstående gashandel foretaget af Neas Energy på gasbørsen Gas Point Nordic den 29. oktober 2014. Neas Energy samarbejder med de relevante myndigheder med henblik på at opnå en hurtig afklaring af sagen.

- Neas Energy er af den klare opfattelse virksomheden har handlet i overensstemmelse med gældende regulativer, og har iværksat en ekstern undersøgelse af sagen i forventning om en snarlig afklaring af forholdene omkring den pågældende handel, skriver virksomheden i en meddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078