23948sdkhjf

Vattenfall indvier DanTysk

Møllerne i Tysklands første større havmøllepark, der netop er indviet af Vattenfall og Stadtwerke München, overvåges fra Esbjerg.
Den tyske økonomiminister Sigmar Gabriel, den svenske erhvervsminister Mikael Damberg, Vattenfalls CEO Magnus Hall og Dr. Florian Bieberbach, Stadtwerke München, var i dag samlet i Hamburg for at markere den officielle indvielse af Tysklands første større offshore vindmøllepark.

Havmølleparken DanTysk, der ligger 70 kilometer vest for øen Sild i Nordsøen, producerer ved hjælp af 80 Siemens vindmøller klimaneutral strøm svarende til det årlige forbrug i 400.000 tyske hjem.

Vattenfall har 51 pct. af aktierne i DanTysk, mens SWM (Stadtwerke München) har en ejerandel på 49 pct. Den samlede investering i havmølleparken beløber sig til over 1 mia. euro.

Nye investeringer
Vattenfall og Stadtwerke München fortsætter samarbejdet om udbygning af offshore anlæg i Nordsøen. De to selskaber har indgået aftale om at bygge Sandbank tæt på DanTysk i sommeren 2015. Investeringen er i størrelsesordenen 1,2 mia. euro.

- Offshore vind er en stadig vigtigere energikilde for Vattenfall, der i dag er verdens næststørste operatør på området. Vi er på vej til at transformere energisystemet – og i forhold til den ambition, er indvielsen af DanTysk en vigtig milepæl: for Tyskland, Europa – og absolut for os i Vattenfall, sagde Magnus Hall, Vattenfalls koncernchef ved indvielsen.

Dansk overvågning
DanTysks 80 vindmøller overvåges fra Vattenfalls kontrolcenter i Esbjerg, der er et af Europas største centre for overvågning af vindmøller.

Medarbejderne på centret holder døgnet rundt øje med Vattenfalls knap 1.000 vindmøller i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109